10 december 2008

Mys och frys!

Det har varit blandad kompott de senaste dagarna. Allt ifrån myspys till feberfrys med start i söndags så jag var på smyckeparty hos Vikkan. Jag är ju tyvärr allergisk mot allt vad smycken heter så vida det inte är guld, men jag gick dit ändå. Det är ju julklappstider och så hade Vikkan bakat en massa smarrigt! Hittade faktiskt ett smycke till mig själv. Ett långt halsband som jag exempelvis kan använda när jag har skjorta på mig. Supersnyggt! Sen blev det en julklapp också. Vikkans saffransbutterkaka med mandelmassa i var gudomlig, för att inte tala om årets första glögg! Det var så mysigt och jag blev kvar ett tag efter partyt var slut och umgicks med Vikkan, hennes syster och tvillingarna. Tack Vikkan för en trevlig stund!

I måndags smet jag från hem och familj igen för att mysa med min vän Anne-Li. Först vankades det middag, hemgjorda canneloni fyllda med skinka och mozarella, och när vi frossat klart bläddrade vi igenom gamla fotoalbum från den tiden vi umgicks i Piteå och scannade in alla roliga bilder. Jag passade på att scanna in några bilder från mina unga år. Min absoluta favoritbild är den här på mig och min kusin Jonas. Den är tagen sommaren 1980 när vi åker Veteranbilarna på Gröna Lund.


Tisdag var det dags att byta mys mot frys, med andra ord feber. Hela familjen låg däckade hemma i soffan med mer eller mindre feber. Vi sov bort det mesta av tisdagen och någon mat var det inte direkt tal om. Bara vätska och välling. Försökte lyxa till det lite med glass till mig och Maija, men våra magar ville annat och glassen kom upp igen efter en stund. Tråkigt, men det var gott så länge det varade :)

Idag onsdag var glädjande nog både jag och tösen på benen igen utan några känningar av gårdagen. Det är bara Poul som fortfarande är förkyld och ynklig, men som tur är feberfri. Eftersom jag kände mig återställd igen bestämde jag mig för att åka till svärmor och svärfar för den årliga jultraditionen att baka nötter. Nötter är en dansk liten kaka som rullas i små kulor och gräddas i ugn. Maija fick också följa med och baka nötter för första gången. Efter lite knådande, bankande, petande och hamrande på degklumpen så kom hon på att man även kunde smaka på degen. Mums! Det hann slinka ner lite pepparkaksdeg, nybakta nötter och pepparkakor samt lite After Eight innan vi sa hejdå och åkte hem. Lustigt nog somnade hon fort ikväll trots att hennes blodsockerhalt måste ha varit off the scale :)

Inga kommentarer: