16 december 2008

Tjejlunch, luciatåg och pepparkakor

Oj vilken fullspäckad dag! Först var jag och Maija ut till Hisingen och hälsade på Elisabeth, Sofia och Camilla på gamla jobbet över lunchen. Även mammalediga Anette och Linda, självklart inklusive bebisar, var också där. Det var jättetrevligt att träffa alla tjejer igen och vi hade så mysigt. Efter lunchen sprang mitt lilla energiknippe runt på kontoret och öppnade dörrar, pillade på allt och fick mig att springa hit och dit tills det var dags att åka hem igen. Inte undra på att vågen fortsätter peka nedåt :)

Väl hemma var det bara för Maija att svida om och ta på sig tomtedräkten och åka till dagis för luciafirande. Med tanke på hur litet vårt dagis är, till storleken, så var hela huset till bredden fyllt med mammor, pappor, barn och annat löst folk. Kiddisarna var så söta när de lussade och efteråt bjöds det på massor med olika godsaker. Om någon undrar varför Maija fick vara tomte och inte tärna/lucia så är svaret att hon nog bara skulle gnaga på tärnljuset ändå så hon vänta tills hon blir större.Efter att vi kommit hem, ätit middag, fått Maija i säng och jag sett CSI så väntade pepparkaksbak. Jag började redan igår men tyvärr hade jag ätit lite för mycket pepparkaksdeg nu igen så det räckte inte till alla delar i pepparkakshuset. Istället fick jag köpa en ny deg idag. Den skyndade jag mig att baka upp så jag inte skulle äta upp den. Det blev ett gäng lite större pepparkakshjärtan och resterande delar av pepparkakshuset. Tyvärr blev några delar lite för tunna på en del väggar är mer än lovligt lappade med smält socker. Fast med all kristyr jag spritsat på det stackars lilla huset så syns det inte längre lika tydligt. 02:00 var jag äntligen klar med min kreation och nu längtar jag till tjugonde knut då vi hamrar sönder pepparkakshuset!

1 kommentar:

Vikkan sa...

Maija passade som tomtenissa med! Jättesöt ju!

Men Jenny, man ska ju inte äta upp degen innan!!! *fniss* Bra att du fick ihop delar till ett pepparkakshus iaf trots att du fick gå och köpa mer deg! Jag är bra sugen på att göra pepparkakshus jag med...men det får bli nästa år istället! Jag har ju bakat så mycket annat så det får räcka!

Kram Vikkan