16 januari 2009

En hel tomtearmé!

Idag har jag äntligen fått tummen ur och plockat ner julpyntet. Det är ju inte många saker jag pyntar med till jul (två elljusstakar, en julstjärna, två ljusslingor, en minijulgran och ett 10-tal tomtar) så jag borde ha hunnit göra det i tisdags när det var tjugondag Knut och julen skulle dansas ut! Men nu blev det inte så, jag var helt enkelt lat den dagen. Passade också på att fotografera min lilla tomtearmé innan jag packade ner den. Den består av 8 stycken handmålade tomtar i keramik designade av Rolf Berg. Förut fick jag en tomte varje jul av mamma, men nu var det länge sedan sist. Får nog önska mig sånna tomtar igen för jag tycker så mycket om dem! Tomtar i alla ära men Rolf Berg-tomtarna är speciella och inget rackel man hittar på Ö&B för 5,90 kr. It's a piece of art not a piece of crap!Allt tomtesnack fick mig att tänka på klassikern "Trolltyg i Tomteskogen" som visades på SVT på 80-talet. Senast den sändes var 1989 och sedan dess har SVT försökt få nya rättigheter att sända filmen men det holländska bolag som ägde rättigheterna gick i konkurs och sedan dess är filmen ett föräldrarlöst verk. Inte förrän upphovsrätten har upphört kan filmen repriseras i TV. (Källa 1, Källa 2) I väntan på att detta ska ske får ni här ett smakprov! "Mamma, jag meja ner en hel tomtearmé!"

2 kommentarer:

Vikkan sa...

Å, jag som älskar Trolltyg i tomteskogen! DEN ÄR SÅ HIMLA UNDERBAR!

Var är du fjant? Här mamma!!!


Kram Vikkan

Therese sa...

Noooo den som är så fin! :((( Det måste finnas ett sätt!