25 januari 2009

Nu är det klippt!

I månader har jag konstaterat att jag måste klippa mig, men inte f*n har det blivit av. Istället har kalufsen växt och blivit längre och tjockare. Att tvätta håret har rent ut sagt varit ett projekt! Men jag har inte bara kunnat välja en frisör och gå dit. Nej jag ville ha en frisör som visste vad han/hon sysslade med och den salong jag tidigare gått till har varit helt OK men inte mer.

Fick ett tips av min vän Anna, men eftersom jag gick och funderade på luggens vara eller icke vara och huruvida jag skulle färga, slinga eller inte så blev det aldrig av att jag ringde hennes frisör. Men så i början på denna vecka frågade jag en av mina kollegor om hon hade någon frisör hon kunde rekommendera och hon tipsade mig om sin frisör. Tydligen en frispråkig "hårmadonna" som sa vad hon tyckte. Det lät som något jag behövde så jag ringde och fick tid i torsdags 16:30.

Torsdag kom och jag var lite nervös när jag stegade in på salongen. Hon började med att fråga om inte jag klippt mig hos henne tidigare, men jag förklarade att det var första gången jag var där och att jag fått en rekommendation av min kollega. Sen frågade hon "Vad kan du absolut inte tänka dig att göra?" och jag svarade att jag inte ville ha jättekort hår. Hon nickade instämmande och när jag flikat in att jag funderat på lugg och eventuellt färg/sling så fick jag min "dom".

Hon tyckte vi skulle behålla längden eftersom mitt hår hade bra kvalitet och att det passade mig. Sen sa hon att hon gärna färgat en varm brun ton om det varit december och gjort ljusa slingor om det varit mars, men nu var vi mitt emellan så det bästa var att invänta våren. Lugg tyckte hon var en bra idé men att istället för att klippa rakt av skulle välja en "jobbig" lugg. Alltså en taggigt skuren snedlugg. Jag tyckte det toppen och deklarerade att jag var med på noterna. Sen skred hon till verket...

Så nu är väntan över, jag har gjort upp med hårdjävulen och äntligen hittat en frisör jag litar på! Hon var ärlig, uttryckte sin personliga åsikt och hade bra argument till varför hon tyckte som hon gjorde. Sen är hon grym på att hantera både sax och kniv! Det var nästan som en uppenbarelse att klippa sig hos henne, eller rättare sagt bli "cuttad" av henne. Hon klippte nämligen bara topparna, sen använde hon kniv och skar ur resten av håret. Att hon också var trevlig, pratsam och jättegullig var ren bonus.

Hittills har jag utan större problem lyckats styla min nya frisyr vilket bådar gott, och att tvätta håret är åter igen en fröjd. Borta är det där supertjocka håret som var omöjligt att handskas med. Me like! Om 7-8 veckor ska jag tillbaka och fixa till frillan. Vill ju behålla den ett tag nu när jag är så nöjd!

Hoppsan så mycket text det blev bara för ett stackars litet frisörbesök, men det får mig att inse hur mycket jag behövde detta. Inte sedan jag bodde i Linköping och min vän Pia, frisör till yrket, skötte mina frisrybestyr mig har jag varit riktigt nöjd. Pia blev förresten mamma till lilla Valle i måndags, hennes och sambons tredje barn. Grattis! Men åter till mitt hår: Nu kommer jag ha håret utsläppt ofta. No more Mrs. Ponytail!

5 kommentarer:

Vikkan sa...

Vad roligt att du blev nöjd! Nu vill jag ju se resultatet! Dejt snarast tack! ;-)

Kram Vikkan

Anonym sa...

...men ingen bild??

Jenny (Grynet) sa...

Bild kommer inom kort :)

Therese sa...

Kunde man inte få en bild på det med??

Therese sa...

nu var jag ju dum... tänk om jag kunde lära mig att läsa ;)