28 mars 2009

Earth Hour in effect!Egentligen skulle jag och Poul ha varit på 30-årsfest idag men Poul är väldigt hostig och jag har sedan igår grymt ont i halsen så vi bestämde oss för att stanna hemma. När jag introducerade idéen om Earth Hour mötte jag först på motstånd från min käre sambo. Det var ju liksom VM-kvalmatch mellan Portugal och Sverige klockan 21:00! Men då jag konstaterat att själva matchen började först 21:45, gick han med på mitt lilla upptåg.

Vid 20:20 började jag gå runt och dra ur kontakter, släcka lampor och tända ljus. 20:30 släckte vi sista lampan, bänkade oss vid vardagsrumsbordet, plockade fram Trivial Pursuit och korkade upp en flaska Amarone Classico, som Poul fick i födelsedagspresent av Anna och Johannes. Vi hade det så mysigt och trevligt! Först 21:45 slog vi igång TV:n igen.

Jag är faktiskt imponerad av min sambo som gick mig till mötes och ställde upp på Earth Hour. Även om jag inte gör allt rätt här i världen så försöker jag dra mitt strå till stacken genom att källsortera, köpa ekologiskt, åka kollektivt, använda lågenergilampor och från och med i år att ställa upp på Earth Hour. Nästa år kör vi igen och då hoppas jag att ännu fler är med!

4 kommentarer:

Anna sa...

Härlig!!Hoppas vinet smakade! Här var det levande ljus och fullt hus eftersom Alma och Alfred är hemma. Johannes berättade historier och det var allmänt trevligt. Kram på er.

Therese sa...

Gosemys det där såg ut så hörni ;) Happy Earth Hour!

Anna sa...

Lite nyfiken bara! Vem tog kortet? För ni sa ju bara att det var ni två=)Kan Maija har blivit så stor, så hon har tagit det fina kortet på sina föräldrar!?!?

Hoppas allt är bra med er annars!

Jenny (Grynet) sa...

Anna: Självutlösare och kameran uppriggad på TV-bänken! Maija var hos farmor och farfar hela helgen :)