6 mars 2009

Tutanchamons förbannelse?!

Jonte, du hade helt rätt! Här kommer en favorit i repris! Jag vet inte om jag ska börja kalla det Tutanchamons förbannelse eller Montezumas hämnd. Vinterkräksjuka är det i alla fall inte. Kanske är det Maijas hämd för att jag var på BabyBarn-mässan i fredags och köpte ett par solglasögon från Tiger of Sweden till mig *mihihihi* men bara ett par barnböcker till henne?! Hur som helst, känsliga läsare varnas! :)

Vi har sovit hos svärmor och svärfar inatt och Maija har varit på't igen. Denna gång klockan 06.00, precis när jag skulle kliva upp. Jag trodde vi hade klarat oss men när jag lyfte upp henne ur sängen, för att hon vaknat och var jätteledsen, kom allt upp... PÅ MIG! Där stod jag med Maija i famnen och kräk på axeln, på halsen, i uringningen och i håret och Maija var minst lika drabbad. Det var bara ställa lilltrollet i duschen och skölja av henne. Tyvärr ingen rolig upplevelse då det inte fanns nog med varmvatten. Maija skrek och var helt hysterisk och jag försökte så fort som bara möjligt att få bort allt kräk. Invirad i en handduk och med napp i munnen, satt hon sen nöjt och tittade på Bolibompa medan jag tvingade in mig i duschen. Gissa om jag förbannade mig själv för att ha långt hår! Men några minuter senare var även jag ren och fräsh igen.

Har precis ringt och snackat med Sjukvårdsrådgivningen och fått en massa tips. De nästkommande dagarna ska vi låta bli allt vad mjöl, mjölk och fullkornsvälling heter. Sånt retar magen och passar inte alls bra just nu. Istället blir det fisk, kyckling, potatis, ris, morötter, Proviva fruktdryck och majsvälling. På det viset kommer vi nog få fason på magen igen om några dagar. För om vi räknar bort att hon kräkts en gång varje natt de senaste dagarna så är hon som vanligt. Pigg och glad!

1 kommentar:

Jonte sa...

Håller tummarna nu då ;)