28 april 2009

My worst enemy

Let me introduce to you, my worst enemy, Mr Björk! Men det är turligt nog inte så länge kvar innan eländet är över och björken har blommat klart. Och eftersom jag var för snål för att köpa ögondroppar också får jag väl stå mitt kast och leva med kliet i ögonen. Det som inte dödar härdar! :)3 kommentarer:

Therese sa...

Ja, han är även min största fiende. Om han inte var så fin skulle jag ha bett dig att följa med mig i ett korståg genom sverige och kapa honom och alla hans släktingar :-O

Var det du som berättade att det dessutom är mr björks fel att vi inte kan äta äpplen och päron?

Jenny (Grynet) sa...

Stämmer bra hjärtski! Korsallergi mot stenfrukter. Allergi.nu skriver så här:

"Över hälften av alla björkallergiker har även födoämnesöverkänslighet beroende på korsreaktioner med flera olika födoämnen som t.ex. hasselnötter, paranöt, valnöt, äpplen, päron, körsbär, mandel, plommon, kiwi, persika, nektariner, persikor m.fl. Irritation kan även uppstå av råa potatisskal eller råa morötter.

Många som inte tål äpple och andra frukter klarar ofta av skalad frukt bättre än oskalad. Det beror på att allergenens högsta koncentrationshalt finns i skalet, eller strax under det. Allergenen är dessutom ofta värmekänsliga, därför tål många att äta frukt i tillagad form, exempelvis äppelmos. Dessutom kan man tåla en äppelsort, medan en annan ger besvär."

AC sa...

Jag kan hantera frukterna men däremot knappt något pollen. Min säsong började i år i början av mars och lär som vanligt hålla på tills början av oktober :(