21 maj 2009

Besökstid

Har varit på Kungälvs sjukhus idag och hälsat på Magnus, min vän som var med om en MC-olycka i måndags. Visste inte vilken syn som skulle möta mig men han var inte riktigt så illa där an som jag först trott. Men visst var det en konstig känsla att se denna aktiva människa ligga i en sjukhussäng bedövad av morfin.

Turligt nog är han bara blåslagen från midjan och upp och från knäna och ner. Vad gäller resten har han "bara" brutit båda lårbenen och fått en spricka i bäckenet. Operationen, där de spikat ihop honom, tog 10 timmar. Han blir kvar ungefär en vecka till och eventuellt flyttar de honom till SU i Mölndal istället. Sen väntar 6 månaders rehabilitering.

Vad som hänt vet han inte. Han minns måndag morgon och sen vaknar han upp på sjukhuset. Där emellan är det svart. Enligt ögonvittne har han av någon anledning kört av vägen, slagit i benen i styret och slungats iväg 10 meter. Motorcykeln har sen kommit flygande över honom men landat längre bort. Ni förstår att han haft änglavakt. Det hade kunnat vara tack och go'natt. Usch, hemska tanke. Krya på dig Mange!

Inga kommentarer: