30 maj 2009

Dublin - Dag 2 (090529)

Vaknade 07:15 av ett SMS från Poul utvilad och redo för en ny dag. Efter en dusch, frukost och lite bloggande, promenerade vi iväg till Old Jameson Destillery. Touren tog ca 1 timme och vår tourguide var jätterolig. I slutet av touren bjöds det såklart på Jameson's Whiskey, antingen ren eller som drink. Jag provade en Jameson's med Ginger Ale och åh så gott det var! Rekommenderas verkligen!


Ingången till Old Jameson Destillery. Trevligt ställe!

Efter Jameson's styrde vi kosan mot Guinness Storhouse... idag IGEN! Denna gång tog vi oss dock tid att gå igenom alla utställningar grundligt innan vi åkte upp till Gravity Bar och drack vår gratis-Guinness. Sen åkte vi lokalbuss tillbaka till hotellet i Temple Bar och tog det lite lugnt innan det var dags för kvällsaktiviteter.


Galet galen i Guinness! Gott gotti gott gott!

Vid halv åtta tiden tog vi en lokalbuss till andra sidan stan för att uppleva lite äkta irlädsk dans och musik genom att besöka The Lansdowne Hotel och The Irish House Party. Det var jag, pappa, två britter och en stor flock med amerikaner och vi hade väldigt roligt. Det var äkta irländsk musik och dans av typen Riverdance, skämt, anekdoter och publikförnedring i form av dans. Jag och fem andra åskådare blev lurade till att dansa något Riverdance-liknande i ring. Oj så kul vi hade och alla andra med för den delen. Pappa filmade hela spekaktlet också.


Våra fyra underhållare i The Irish House Party.

Tillbaka till stadskärnan med lokalbuss och efter en sen middag på McDonald's (fint ska det va) tog vi en tur till puben Temple Bar i just Temple Bar för en night cap. Sen bar det hem till hotellet för lite skönhetssömn. Vi ska ju orka härja runt i Dublin två dagar till! Imorgon är sista dagen som vårt Dublin Pass gäller. Då tänkte vi köpa biljetter till en hop-on-hop-off-tour och åka runt på diverse turistattraktioner. Bland annat Dublin Zoo, St Patrick's Cathedral och självklart ett stopp vid "vätskekontrollen" på Guinness Storehouse!


Like father like daughter! :)

På söndag åker vi hem först på kvällen. Då har vi planerat att ta en halvdagstur till Malahide Castle innan vi åker ut till flygplatsen för att ta oss hem till Sverige igen. Sen måste vi försöka hinna med en sväng om till The Celtic Whiskey Shop. Det verkar så grymt mysigt där och även om jag inte dricker whiskey så finns det människor i min närhet som gör det... Får väl ta med mig en present hem.


Posering framför en enorm kopparkittel på Guinness Storehouse.

Kan avsluta med att berätta att hotellets nattklubb, Club M skulle behöva ljudisoleras. Klubben ligger på bottenvåningen och vi, som bor tre våningar upp, kunde utan problem höra dunka-dunket genom väggar och golv. Dock inte så att det var störande och inte gick att somna, trots att jag med lätthet kunde urskilja vilka låtar DJ:n spelade. Nej somna hade vi inga problem att göra! Det lär nog de som bor på 1:a våningen däremot ha haft, om de inte kom hem tidigt i morse. Men nu har vi inte tid att sitta här! Dagens äventyr väntar! :)


Jag på en gångbro över River Liffey.

Inga kommentarer: