22 maj 2009

Rent storleksmässigt...

Okej, låt oss vara lite ytliga för en stund. Frågan jag ställer mig är: Vad är det egentligen med klädstorlekar? Jag blir inte klok på det! 36, 38 eller 40? Ja det beror helt på vad och vart jag handlar. Vanligtvis är jag en 38/M både upp- och nertill, men nu ligger jag lite mitt emellan 36/S och 38/M och då får jag prova en mindre storlek ibland. En viss differens får man räkna med.

Härom helgen när jag var i Stockholm köpte jag en jeanskjol och ett par capribyxor på Esprit-butiken. Storlek 38 var på tok för stort så jag köpte stl 36 som satt perfekt. Desamma med en skjorta jag köpt på Esprit, stl 36!

Igår var jag inne på H&M och köpte nylonstrumpor. Då sprang jag på en söt liten sommarkjol. Köpte den i storlek 38, utan att prova och döm av min förvåning när jag nu i morse provar kjolen och den är för tight! Sjukt! Ska jag behöva köpa stl 40? Jag är inte en stl 40!

På Lindex har jag 38/M så nu ger jag snart upp på H&M, hittar inga kläder där längre. Blir så trött på att behöva prova varje plagg i tre storlekar. Får man bara ha med sig 5 plagg in i provhytten får jag ju springa in och ut som en iller. Hädanefter går jag på Esprit-butiken istället. Det är både snygga kläder och bra kvalitet, även om det kostar lite mer. Men det är det värt!

2 kommentarer:

mlemlan sa...

tänk dig det där problemet.. PLUS att du i vissa butiker drar storlekar som inte ens finns högst upp i skalan.. Som 44a kan jag knappt handla nåt på hm/gina etc, får hålla mig till lindex o kappahl. skoj ungdomskläder där ;)

Jenny (Grynet) sa...

Nej det har du rätt i mlemlan, Kapp-Ahl och Lindex har blivit bättre men det är ju inte ungt mode. Passar mig bättre, jag är ju ändå närmare 40 än 30! :)