10 maj 2009

Storstadsäventyr i Stockholm

Sitter på X2000 på väg hem till Göteborg efter att ha spenderat hela helgen hos min kusin Lena i Stockholm. Det har varit en helt underbart helg med en massa fantastiska upplevelser. All credits till kusinvitamin! Men inget sjöslag utan high life när det är som bäst. Kolla själva får ni se!


Välkommen till Stockholm! Lena och jag avnjöt ett glas rött på balkongen i det vackra vårvädret innan vi åkte till Caliente och åt tapas.


Efter lite mingel på Lokal drog vi vidare till Storstad, men det var lite för lojt för oss så vi gick till grannstället Olssons Skor istället.


Åkte till Hammarby Sjöstad på lördag och hälsade på Ulrika, klasskompis från gymnasiet. Fick se nya lyan och träffa lilla Rasmus 9 veckor. En riktig liten go'bit är han. Söt som gröt!


Fint folk kommer sent är ett talesätt jag och kusinen verkligen levt upp till i helgen. Lördag kväll tog vi i panik taxi till Kungliga Operan. Kom ett par minuter sent och fick som nödlösning sitta på kuddar i trappan och se första akten. All heder i världen till vaktmästaren som gjorde allt för att hjälpa oss!


Jag och Lena poserar med Birgit Nilsson i pausen. Vi såg operan Askungen med Malena Ernman i rollen som Askungen. En helt fantastisk upplevelse med en hel del komiska inslag. Detta kommer vi garanterat göra om!


Tack och adjö! Malena och resten av ensamblen tackar för sig efter en föreställning utan dess like. Bäst var nog när hela publiken stämde upp i sång "Volare, oh oh, cantare, oh oh oh oh".


Efter operan tog vi oss till Söder och skybaren på Restaurang Himlen. En fantastisk utsikt men oj vilka drinkpriser. Fast det kostar att ligga på topp och ska man leva livet så ska man!


Lite senare minglade vi vidare på Gondolen vid Slussen. Godare drinkar, bättre priser och mysigare mingelmiljö. Vår nya favoritdrink heter Silvia och innehåller bland annat Bacardi Razz, färska jordgubbar och blåbärslikör. It comes highly recommended!


Söndag förmiddag spenderade jag, Lena och min kompis Tedd med att äta jazzbrunch på Mosebacke. Inte direkt gratis men det var en enorm frukostbuffé att välja från. Rekommenderas starkt!


Efter brunchen tog jag och Lena en shoppingrunda i centrala Stockholm och avslutade med en fika på Centralen innan jag satte mig på tåget hem.

Och där är vi nu... Tåget anländer Göteborg om 10 minuter och jag känner mig på ett fantastiskt humör. Kommer hem till familj, jobb och vardag med förnyad energi. Sånna här resor borde man göra lite oftare. Att bara få kliva av ekorrhjulet en liten stund och uppleva annorlunda saker, vidga vyerna och ladda batterierna. Men en helg räcker, sen längar man tillbaka till sitt ekorrhjul och till lilla familjen. Borta bra men hemma bäst!

3 kommentarer:

Vikkan sa...

Låter som en toppenhelg helt enkelt! Härligt med nyladdade batterier!

Massa kram
Vikkan

sandra sa...

Trevlig blogg ! :)

Jenny (Grynet) sa...

Sandra: Tack! :)