7 juni 2009

Nationaldag och valsöndag

Helgen har varit riktigt bra! Igår på nationaldagen tog jag, Poul, Maija och pappa färjan över till Fotö och hade picknick på klipporna vid havet. Grillad kyckling och potatissallad till lunch och svenska jordgubbar och vispgrädde till efterrätt. Sen tog vi färjan tillbaka igen och åkte hem till Mariaplan.

Till middag lagade jag köttgryta med ris och medan den stod och puttrade i en timme slängde jag ihop en fillimpa. Har fått receptet av en kollega och den blev jättegod. Det bästa av allt är att den inte görs på deg som måste jäsa, utan smet man häller i en form. Typ som sockerkaka fast gjort på grahamsmjöl, vetekli, kornkross, rågmjöl, vetemjöl, bikarbonat, sirap, brödkryddor och så fil såklart.

Söndag förmiddag var det dags för pappa att åka hem till Luleå igen. Tråkigt men sant! Fast sen Maija föddes så ses vi ju minst var tredje månad så jag hinner inte börja sakna honom så där gräsligt mycket mellan gångerna och det är skönt. Efter att ha skjutsat pappa till Landvetter lämnade vi av Maija hos Pouls syster och åkte sen vidare till golfklubben.

Det blev en kanonrunda för både Poul och mig, men mest för mig. Efter fyra timmar, 18 hål och en redig hagel- och regnskur kunde vi konstatera att jag gjort en 67-runda netto och fått ihop 41 poäng. Grymt bra spel som resulterade i en sänkning av mitt hcp med 2,5 poäng till 25,4 poäng. Även Poul sänkte sig till 4,5 poäng men han hade ju "bara" 70 slag netto! ;)

Sen åkte vi tillbaka till Pouls syster där hans systerdotter Sara och hennes kille Fernando hade smyckeparty och visade upp Fernandos kreationer. Han är helt otroligt duktig. Jag köpte ett armband och Poul fick ett halsband gjort åt sig på beställning. När vi så tagit oss tillbaka till Majorna, stannade vi till på Kungsladugårdsskolan och röstade i EU-valet. Det är för mig självklart att utnyttja min medborgerliga rätt och inte ligga på sofflocket och mögla!

Men nu ska jag krypa till sängs och drömma söta drömmar. Precis som lillfisen som faktiskt för första gången har somnat helt själv i sin stora säng. Och detta utan att komma upp en enda gång! Hon är så duktig vår lilla sötnos och det är klart man blir lite imponerad. Men som sagt... God natt!

2 kommentarer:

mlemlan sa...

blev väldigt nyfiken på smyckena du pratade om. vill du berätta mer? material, form etc? kanske lägga upp en bild? :)

jag har pärlat ihop mkt smycken senaste åren o tycker det är himla skoj. o blir därför nyfiken när andra knåpar ihop saker :)

Jenny (Grynet) sa...

Jaha då, jag har bilder som jag tog igår. Ska lägga upp på Facebook så jag säger till när de finns till åskådning :)