7 juli 2009

Livet från den danska sidan

Jag, Poul, hans kusin Linda och hennes make Tommy tog färjan över till Danmark i torsdags för att gå på bröllop. UTAN barn! Det var Linda och Pouls kusin Thomas som gifte sig med sin Tanja. De bor, precis som flera andra av Pouls släktingar i Vorupør, en liten by på danska västkusten. Linda och Tommy härbärgerade hos Erna och Mogens medan jag och Poul flyttade in hos Lis och Ole.


Tanja & Thomas 2009-07-04

Fredag eftermiddag var jag, Poul, Lis och Ole på Nordvestjysk Golfklub och spelade en runda. Det tog dryga fem timmar och värmen var ibland olidlig när vi kom in i partier där luften stod still. Det är en smal och svår bana, men kul ändå att spela även om det gick helt åt skogen på en del hål. Så lite som jag spelat de senaste två åren får jag inte kräva för mycket.


Poul och kusinen Linda snygga som få

Lördag var det så dags för bröllop i Jannerup kyrka. Thomas och Tanja var så fina och deras barn, Laura och Luca, var ursöta i sina bröllopskläder. Efter ceremonin åkte brudparet iväg i en riktigt läcker gammal bil medan bröllopsgästerna begav sig tillbaka till Vorupør.


Så här kul är det att gå på danskt bröllop

Vi samlades på gården till Thomas och Tanjas hus och medan det bjöds på förfriskningar passade brudparets vänner på att göra det "fint" inne i huset. Förutom att de virade in diverse saker i toalettpapper hällde de också ris på golv, bord, i sängen och till och med i kökslådorna! Efter att vi svalkat strupen samåkte vi i buss till festen i Ø Jølby några mil från Vorupør.


Bröllopsgästerna stämmer upp i skönsång

Till förrätt serverades det läckerheter från havet och till varmrätt fick vi oxfilé och pärlhöna som var ett av det saftigaste och godaste jag någonsin ätit. Efterrätt bestod av bröllopsglasstårta. Till allt detta flödade vinet. Man hann knappt smutta på vinet innan det stod en servitör och fyllde på.


Poul och Niels dansar brudvals eller nått

Efter middag, några tal, ett antal visor med lite väl många verser och ett tal som var på tok för långt, flyttades borden undan och livebandet tog vid. Sen var det rock & roll och klackarna i taket fram till klockan 03:00 då bussen kom och hämtade oss och körde tillbaka oss till Vorupør igen.


Middag med Emilie, Kristina, Lis, Poul och Ole

Söndag efter lunch, när vi fått sova ut ordentligt, blev det mera golf med Lis och Ole. Denna gång på Morsø Golfklub utanför Nykøbing. En helt ny bana. Kul bana att spela men precis som i fredags var det inte något direkt skönspel från min sida, mer än på några hål. Men det var trevligt ändå och inte lika varmt.


Solnedgång vid havet i Vorupør med molen i bakgrunden

På måndag eftermiddag bar det av hem till Sverige igen och efter att ha stannat till hemma för att bära upp all packning, åkte vi ut till svärmor och svärfar och hämtade Maija. Hon var så glad att se oss att hon stod och skrattade på trappan när vi kom. Visst var det skönt att vara barnledig några dagar men ack så härligt att få ta med henne hem igen!


På färjan hem träffade jag på Nicke Nyfiken

Inga kommentarer: