25 juli 2009

Lördagstrevligheter


Maija och mormor sitter på bryggan och filosoferar

Har haft en heldag med släkt och vänner. På morgonen kom mamma, Stefan och hundarna på besök. Vi hann med morgonkaffe, en långpromenad nere vid Klippan, Röda Sten och Nya Varvet innan vi käkade lunch på Klippans Konstcafé. Tråkigt nog hade de bara spagetti och köttfärssås på barnmenyn, men den var slut. Och när mamma frågade om det gick att fixa något annat såg den unga lilla flicksnärtan ut som ett frågetecken. Öhh, nej det gick ju inte, köttfärssåsen var ju slut. Suck! Think OUTSIDE the box!? Stort minus för det. Maija fick istället äta hamburgertallrik med mig och mamma.


Mamma, Stefan, Poul och Maija slappar lite efter lunchen

På eftermiddagen stack Poul och Johannes ner till Klippan för att fiska, så jag och Maija traskade hem till Anna och småtjejerna istället för lite lek, bus och rödvin. Ja vinet var till mig och Anna såklart! Tjejerna fick istället glass och plommon, dock mest för att stävja två trötta flickors storbråk om vem som skulle ha vilken leksaker. Men det är så skönt när Maija och Meja leker med varann, då låter vi dem hållas för det mesta. Råkar de i bråk så får de lösa det själva. För eller senare blir de sams igen.


Midas nya lillmatte Maija, stolt som en tupp!

När sambosarna kom hem hade de lyckats få ett och annat på kroken. Först en abborre som smet och sen, hör och häpna, fick Johannes en blåmussla! Bra jobbat grabbar! Eftersom det inte blev någon rödspätta skickade vi iväg dem att hämta pizza istället. Sen spelade vi lite sällskapsspel tills småtjejerna blev alldeles för trötta. Då sa vi tack och hej och gick hem. Maija somnade som en stock på första försöket och Poul dåsade av i soffan en stund senare. Så nu är det bara tomten, dvs jag, som är vaken!


Maija och Meja fyller på blodsockerdepån på balkongen

Inga kommentarer: