17 juli 2009

What's new?

Nu har jag varit dålig på att rapportera igen, trots att det hänt en massa nya saker. Jag skyller på semester och tar mig i kragen, så här kommer en liten komprimerad update på vad som hänt sen sist, samt lite bilder.


Mys-Maija ser på Bolibompa och gosar i mammas och pappas säng

I tisdags skulle Poul till Kungsbacka och göra ett jobb så jag och Maija blev avsläppta på Freeport. Fyndade en keps till mig själv och två Mexx-tröjor till Maija. När Poul mötte upp oss tog vi glasspaus i det fina vädret. Dessvärre gjorde vi misstaget att köpa Maija en pop-up-glass så ni kan ju gissa hur grisig hon var sen. Nej tacka vet jag isglass på pinne, det går att kontrollera!


Havregryn är godis för hästar och duger tydligen lika bra till Maija

Efter Freeport åkte vi förbi Jonas och Åsa för att klappa hästar, men de var på sommarbete så Maija fick nöja sig med att jaga får i hagen istället. Sen blev vi inbjudna på grillkväll så det bar av hem för att svida och om och så åkte vi tillbaka. Det blev en mycket trevlig kväll och de enda missöden som inträffade var att Maija först klättrade ner i en stor balja vatten med både skor och byxor på och sen lyckades snubbla och tog emot sig mot den heta grillen vilket resulterade i tre stora blåsor på fingrarna.


Vilopaus med nallen och dockan

Onsdag var Poul och spelade golftävling så jag och Maija hade hemmadag med städ och tvätt på schemat. Tyvärr visade dottern upp sin mest ohängda sida och hann med all världens djävulskap den dagen. Först ritade hon på skrivbordet och sig själv med tuschpenna, sen slängde hon ner hela högen med rena kläder på golvet och lite senare rev hon ner blomkrukan i sängen igen. Däremellan hann hon med allsköns andra småhyss. Jag fick i alla fall en paus när jag lånade ut henne grannen och åkte till Friskis i stan och tränade.


Lycka är att få åka helikopter!

Men onsdagen bjöd också på nya turer i tvisten med min f.d. arbetsgivare. Mailade med vår representant på Unionen och pratade i telefon med mina gamla kollegor, Staffan och David, som båda var utomlands på väg hem. Kände mig helt kluven huvuvida jag skulle ta det nya budet eller inte så jag fick rådfråga Poul och pappa. Bestämde mig sen för att rätt ska vara rätt!


Maija och pop-up-glassen från helvetet!

Torsdagmorgon lånade vi bort lillfisen igen eftersom jag och Poul skulle spela partävling på Lerjedalens GK. Mitt spel stämde inte för fem öre så det blev bara pannkaka tills de sista fem hålen då jag faktiskt hittade tillbaka till mitt skönspel. En härlig känsla! Så nu får jag se till att lira lite medan det håller i sig så jag tar mig under 20p i HCP. Det är nämligen årets mål.


Far, får får får? Nej får får inte får, får får lamm.

Sen hämtade vi Maija och åkte hem för att göra oss i ordning. Poul och Maija åkte på kalas hos svägerskan och jag trillade ner på stan för lite afterwork på Incontro med några kollegor. Passade på att äta en stor fin räkmacka till det facila priset av 175 kr. Men oj så gott! Senare på kvällen fortsatte vi till Bishops Arms för lite "riktig" öl, det vill säga Guinness, och annat smått och gott. Min f.d. kollega Jocke anslöt också. Jag tackade för mig strax efter 01:00 lagom så jag hann med sista spårvagnen hem.


Maija och den stackars katten som fick utstå en hel del denna kväll

I morse när jag vaknade hade jag ett missat samtal från David och började ana att något hänt i lönetvisten. Kollade min mail och se på f*n! Vår f.d. arbetsgivare hade gett upp och gått med på vår ursprungliga lönefordran, efter att vi igår ännu en gång sagt nej till ett av deras skambud. Eureka, än är undrens tid inte förbi! Kanske var det en möjlig rättsprocess i AD som fick dem att ge med sig, vad vet jag. Oavsett var idag sista chansen. Hade de vägrat skulle förhandlingen slutat i oenhighet och Unionens jurister tagit vid. Men nu kommer pengarna betalas ut senast 25/8 så snart kan vi lägga denna fight till handlingarna. Den dagen pengarna finns på mitt konto ska jag fira!


Jonas sköter grillen och gästerna låter sig väl smaka

Efter ett par samtal till pappa m.fl. fixade jag och Maija frukost och sen satte jag henne i badet. En kvart senare hör jag "Färdig!" från badrummet och när jag kommer in står Maija och bajsar i badbaljan. Tack för den! Det blev till att plocka upp skumtomten ur vattnet och sen sanera hela klabbet. Då var det praktiskt att vi hade en flaska ytdesinfektion hemma så jag kunde sprita baljan, hinken, spaden och allt annat hon lekt med i baljan.


Grillkväll på altanen hemma hos Jonas och Åsa

Då badäventyret slutade lite snöpligt, och med tanke på Maijas busfasoner härom dagen, tog jag med henne ut på gården istället och där fick hon härja på i över fyra timmar innan vi gick in igen. Så medan jag löste sudoku och njöt i solskenet passade Maija på att bjuda in sig själv till granntjejens 6-årskalas. Turligt nog hade de kakor och bullar så det hade räckt till ett helt kompani så Maija var hjärtligt välkommen. Sen var hon så där rolig som bara hon kan och kallade grannens hund för nakenfis.


Afterwork på Incontro med bland annat Emil och hans vän Johanna

Fredagskvällen blev lugn och stillsam då Poul åkt till Tjörn för att fiska med sin polare och Maija var så trött att hon somnade vid 19-tiden. Jag kunde i lugn och ro sitta och knappra på tangentbordet och bara vara... Trodde jag! Nej då, Maija tyckte det var en god idé att vakna igen vid 22:00. Sen rände jag in och ut i hennes rum i en timme innan jag förmådde henne att somna om. En av gångerna jag var in och bäddade ner henne skulle hon berätta om när vi klappade en häst härom dagen och sa då något i stil med "Klappa häste. Hästekille. Häste norig (snorig). Äcklit! Hästebajs där gå." Hon är för rolig min lilla räksmugglare! Men nu är allt lugnt och stilla igen. Over and out!

Inga kommentarer: