7 september 2009

Inskrivning på MVC

Jaha, då var "Ernie" officiell och inskriven på MVC. Min barnmorska heter Mari-Ann och verkar jättetrevlig och duktig. Har inte samma BM som förra gången för hon jobbar inte kvar längre. Men det är idel positiva intryck och de nya lokalerna på Skärgårdsgatan är mycket fräscha.

Första besöket gick ut på att få information om allt från alkohol och droger till svininfluensa och KUB samt att upprätta en ny MVC-journal för Ernie och mig. Då jag och Poul bestämt oss för att göra KUB, blev jag inbokad för blodprov och ultraljud. I samband med ultraljudet får vi också reda på resultatet, dvs sannolikheten för trisomi.

Och för den som inte visste är KUB (Kombinerad Ultraljuds- och Biokemisk undersökning) en metod för att bedömer sannolikheten för att fostret har en kromosomavvikelse med en extra kromosom, trisomi 13, 18 eller 21. Trisomi 21 är det vi vanliga Svenssons känner till som Downs syndrom.

Så fick jag också nästa tid till min BM då vi ska samtala vidare och förmodligen boka in ett par andra besök. Skulle gissa på läkarbesök och det "vanliga" ultraljudet för att fastställa graviditetens längd, räkna foster osv

Men det jag fick reda på vid detta besök var följande:
Graviditetsvecka: 9+2
Beräknad förlossning: 2010-04-10
Inskrivningsvikt: 63,8 kg
Blodsockervärde: 5,0 mmol/l
Blodvärde (HB): 137 g/l

Fina värden mina vänner! För den som vill följa spektaklet så lovar jag att vara duktig på att uppdatera. Och för den som inte vill läsa... Well, då rekommenderar jag Blondinbellas blogg istället! ;)

Inga kommentarer: