25 oktober 2009

Detta har hänt...

Efter en månad av uruselt bloggande följer här, precis som utlovat, en bildresumé av vad som hänt under oktober månad:


Poul och Maija har fredagsmys ute på landet

Lilla familjen började oktober med att fly storstan för en helg. Vi fick låna en stuga utanför Rolfstorp i Halland, på vägen mellan Varberg och Ullared. Det var så lugnt och skönt och istället för spårvagnar och bilar hörde vi bara vindens sus, regnet som smattrade mot rutorna och grannens råmande kor.


Min snygging myser framför brasan

Under vår lantliga helg blev det fredagsmys, en tur till Ullared för lunch och lite fönstershopping på Sko-Boo och NetonNet, lördagsmys, en tur till Gekå's på söndag morgon och däremellan en väldigt massa eldande i öppna spisen. Det är så grymt mysigt med en varm och go brasa och vår flykt till landet gjorde gott för själen. Synd bara att vi var tvungen återvända till stan och spårvagnsgnisslet igen.


Puss på dig morfar!

Veckan efter tog jag och Maija nattåget från Göteborg till Luleå för att hälsa på pappa/morfar och alla andra nära och kära. Tågresan gick bra, men jag hade önskat att Maija inte vaknade 03:00 och tyckt att det var dags att gå upp och leka. Höll på en bra stund innan jag fick henne att somna om och dagen där på var hon sur, arg och grinig hela dagen. Men det gick över.


Premiär i den nya vinteroverallen!

Under de första dagarna i Luleå hann vi bland annat besöka bowlinghallen och träffa lite gamla "kändisar". Hälsa på hos Irené och Janne, göra stan, fika på BO's där min kusin Anna nu mer jobbar, träffa faster Christina och kusin Lizzie och hälsa på Iffe och barnen i Sjulsmark. På fredag lunchade vi med Maggan och på eftermiddagen hämtade vi kusin Lena på flygplatsen och så åkte vi raka vägen upp till Skogis.


Lycka är: att få köra grävmaskin!

Uppe i Tornedalen hade det kommit lite snö så oavsett om julen blir vit eller inte i Göteborg i år så har vi fått busa i snö. Maija har gjort snöänglar med Lena, kört grävmaskin med morfar, åkt pulka, ätit snö, provsuttit skotern och åkt i traktorskopan tillsammans med Lena. Allt medan jag har fotograferat och förevigat. Förutom allt detta har farbror Benny och Margareta bjudit på god mat, trevligt sällskap och äkta vedeldad bastu.


Farbror Benny och kusin Lena

Och som om inte detta vore nog. Nej lördag eftermiddag åkte hela sällskapet in till Haparanda på släktmiddag hemma hos faster Birgitta och Kjell. Det var min idé med släktträff eftersom vi ändå skulle träffa klanens sistfödde, kusin Per-Göran och Moas lilla Linus tre veckor gammal. Så varför inte slå på stort och försöka få ihop hela släkten där uppe i Haparanda/Skogskärr? Förslaget gillades så det blev fullt hus!


Maija och Lena har snökrig

Tillbaka i Luleå åt vi sedvanlig söndagmiddag på Restaurang Exotic med pappa och hans kompisar. På kvällen lämade jag pappa och Maija åt sitt öde och åkte och hälsade på bästisen Mia och mös ett par timmar. Gudsonen var dock på Cypern och gottade sig så han får jag kramas med nästa gång vi åker upp. Tillbaka hemma hos pappa igen tittade vi på TV en stund när det plötsligt sa "plopp" och så gick TV:n sönder. Bara sådär!


Pappa är ute och "rastar" skotern

Måndag var tillägnad Boden. Mormor bjöd på lunch och det var fullt hus med moster Lena, Robert och kusinerna Robin och Frida. Efter lunch tog jag och Maija en promenad så fick hon sova en stund. Och innan vi sa hejdå till min mormor så fikade vi lite bullar och kakor och pratade gamla minnen. Innan jag lämnade Boden var jag på dejt med min vän Lina. På kvällen blev det TV-premiär hemma hos pappa. Ut med en gammal trasig bildrörs-TV och in med en ny fin LCD-TV!


Släktmiddag hos Kjell och faster Birgitta

På tisdag var jag och Maija och fikade hos kusin Anna på BO's igen. Turligt nog var det lugnt även denna gång så Anna kunde sitta ner hos oss en stund. Efter lite shopping och lunch mötte vi upp med pappa och åkte till Teknikens Hus ute vid universitetet. Vi hade jättekul alla tre när vi traskade runt där inne, tryckte på knappar, gjorde experiment och provkörde maskiner.


Lilla Linus endast tre veckor gammal

Onsdagen gjorde vi inte mycket mer än packade väskorna och väntade på att tåget skulle gå. När det var dags höll vi på att missa tåget. När vi kom gåendes till vår vagn bad konduktören oss att snabbt hoppa på tåget. Jag var säker på att det avgick 16:45 men rätt tid var 16:35! Tack vare ett vagnfel hann vi med men jag blev något upprörd av att knappt hann säga hejdå till min pappa. Allt kändes rent ut sagt förjävligt och det tog ett par timmar och en del tårar innan jag förlikat mig med det som hänt. Vi ses ju snart igen när han kommer ner och firar jul och nyår!


Ladies Night i Scandinavium 2009

Torsdag förmiddag anlände vi Göteborg igen och blev hämtade av Poul, som själv var precis hemkommen från en golfresa till Allicante. Så hela familjen åkte hem och tog igen sig inför veckans första och enda arbetsdag på fredag. Det var precis lagom så här efter en veckas ledigt. Men man ska inte spara på krafterna för mycket så därför såg jag till att göra av med en hel del när vi var på Ladies Night på lördagkvällen. Både maten och showen var bättre än förra året, men maten kan faktiskt förbättras lite till. Sällskapet däremot har jag inga klagomål på. Förra året var vi 8 st, nyu var vi 19 stycken och till nästa år hoppas jag vi blir ännu fler. Och då ska även jag dricka vin! :)


Årets sista lingon?!

Det som nu ligger framför mina fötter, förutom den vanliga vardagen, är fotokurs på Medborgarskolan. Tisdag 27:e oktober börjar jag och Mangan vår grundkurs för digital systemkamera. I sex veckors tid ska vi jobba hårt på att bli bättre fotografer och jag ska äntligen få lära mig utnyttja min kamera ordentligt. Ska bli spännande! Redan nu lyckas jag ju ta en hel del grymt bra bilder. Tänk bara hur det blir sen när jag lärt mig en massa nya tips och trix! Den som lever får se...

Inga kommentarer: