28 oktober 2009

Min nya fobi

Jag har funderat och kan inte komma på att jag tidigare haft någon speciell fobi. Jag har inga större problem med spindlar, bara de inte överraskar mig för då blir jag lite skraj. Klarar av stora folkmassor, publika platser och höga höjder även om det sistnämnda kan vara lite läskigt. Är förstås en aning mörkrädd också men det är ju ingen direkt fobi. Men idag, när jag skulle gå på toaletten på jobbet, så gick det upp för mig; Jag har nog en fobi trots allt!

Men det är inte vilken sketen fobi som helst, nej den här är jag nog först med att upptäcka. Det handlar om rädsla för att öppna en dörr till en offentlig toalett och finna att någon redan sitter där inne och uträttar sina behov. På grund av detta smyger jag upp toalettdörren för att eventuell toalettbesökare ska hinna skyla sig och jag hinna stänga dörren fortaren än kvickt.

Låter rätt sjukt när jag skriver om det, och vad ska man förresten kalla en sådan här fobi? Toalettfobi passar inte så bra eftersom det inte är offentliga toaletter jag har fobi för. Men kanske occufobi? Alltså fobin för att en olåst toalett ska var upptagen. Occu syftar då på engelskans ord för just upptagen, occupied. Hm, det kanske inte var en så dum idé!

Men det mest irriterande med att råka välja den olåsta toaletten, som trots allt är upptagen, är ju att det kan kosta pengar. Hur förbaskad blir man inte när man tömt plånboken på de sista mynten, lagt pengarna i automaten, öppnat dörren och hittat någon annan där? Lås för h*lvete människa! I sånna situationer, och det har hänt mig många gånger, har jag lust att så kvar och vänta tills personen kommer ut och kräva denne på ett toalettbesök som kompensation. Men vem orkar bry sig om en sån "skitsak"?! ;)

Inga kommentarer: