19 november 2009

Könsbestämning

Sen vi gick ut med att vi väntar barn igen så har jag om och om och om igen besvarat frågan på om vi har eller ska ta reda på vad det är för kön. Svaret från oss är NEJ! Nej, vi tänker inte ta reda på och nej vi vill inte veta barnets kön i förväg. Vidare har det spekulerats i om det på ultraljudsbilderna går att se vad det är för kön och där är svaret också nej. Och skulle det gå att se och någon berättade det för mig så skulle jag bli vansinnigt förbannad. Varför då? Jo, jag VILL INTE VETA det i förväg!

Min och Pouls tes lyder: Julklappar öppnar man på julafton! I detta fall blir det dock ett påskägg istället för en julklapp. Men precis som med klapparna så öppnar vi påskägg till påsk och inte vid Lucia. Varför denna inställning? Jo för min del rör det sig om att jag en gång som barn, tillsammans med mina kusiner, öppnade ALLA julklappar i smyg dagen innan julafton. Gissa hur tråkig julafton blev. Spänningen och magin var borta. För hur överraskande är det att öppna en julklapp två gånger? Därför vill inte jag ta reda på vad det är för kön. För mig är den överraskningen en del av belöningen för 9 månaders graviditet och X antal timmars förlossningsslit.

Den enda här i världen som har tillåtelse att könsbestämma är min mamma. Fråga mig inte hur hon gör, det vet hon inte ens själv, men hon känner på sig vad det bor för "typ" av krabat i en mage. Så när vi förra helgen var upp till Östergötland och hälsade på mamma, Stefan och mina syskon så passade jag på att fråga. Utan tvekan svarade hon: -Det blir en tjej till. Så alla som undrar, flundrar och spekulerar, nu kan ni slappna av. Mor har talat, det blir tydligen en tjej till. Men den rätta Lottoraden får ni, precis som vi, vänta på. Den kommer först i april 2010! :)

2 kommentarer:

Vikkan sa...

Helt rätt inställning!

Jag förstår inte heller varför folk vill veta i förväg???

Kramis Vikkan

Jenny (Grynet) sa...

Nej, eller i alla fall trillskas med att i förväg få veta könet på MITT barn! De får hålla på med sånt själva :)