23 november 2009

MVC-besök #3

Äntligen börjar det om med MVC-besöken! Det är precis två månader sedan sist och tiden där emellan har mest varit en enda lång väntan. I och för sig har vi hunnit med KUB-test och rutinultraljud, men i övrigt har det varit en lång väntetid för att graviditeten ska ta fart och kontrollerna komma tätare. Det är ju fånigt spännande att lyssna på det där syntetiska ljudet av bäbisens hjärtljud som dopplern avger. Och det är schysst att ränna på MVC för det är som att bli lite extra ompysslad. Dvs om man nu har en barnmorska man trivs med, och det har jag!

Tror också att man som omföderska ser lite annorlunda på graviditeten. Första gången är det väldigt speciellt. Då läser man ALLT man kommer över och har koll på exakt vilken vecka man är i, vad som händer där inne osv. Andra gången är det mer på rutin. Man har gjort det en gång förr och har på en höft koll på vad som händer och när utan att behöva plöja igenom den ena boken efter den andra. Denna andra gång är det nästan så jag får räkna efter om någon undrar vilken vecka jag är i. Man har liksom fullt upp med vardagen nu när man redan är mamma. Men visst läser jag min bok då och då bara för att ta reda på barnets ungefärlig vikt, längd osv.

Fast visst hinner jag tänka på lillkrabaten där inne för varje gång jag känner en spark påminns jag och faschineras över hela processen och varje kväll innan jag somnar brukar jag klämma, känna, puffa och vara social med Ernie. För tillfället väntar jag på att de små sparkarna ska kännas på utsidan magen och det är nog inte länge kvar förän Maija och Poul också får vara med i leken. Och appropå Maija. I morse när jag väckte henne satte hon sig raklång upp i sängen och det första hon gör är att klappa mig på magen och säga "Här bor bäbisen, den bor där inne." och sen lade hon huvudet på magen och skulle lyssna. Söt som gröt!

Graviditetsvecka: 19+6
Vikt: 69,1 kg
Fostrets puls: 150 slag/min

Inga kommentarer: