19 november 2009

Under-bältet-humor för små människor

Samtal hemma vid matbordet
Maija pekar på en påse med krukor som står på köksbordet och säger:
- De é kjäp!?
- Nej det är inte skräp, det är krukor.
- Kukojj!!!
- Hihi, ja just det, krukor.
Maija funderar ett ögonblick innan hon glatt utbrister:
- Maija äta kukona!
Jag, som precis tagit en klunk mjölk, lyckas inte hålla mig för skratt.


Hur man får mamma ur balans
Maija har precis kastat en vattenflaska tvärs över rummet. Jag tar tag i henne, går ner på knä och börjar tillrättavisa henne. Rätt var det är släpper hon en brakfis och självklart får jag svårt att hålla mig för skratt. Lyckas omvandla skrattet till en hostning och fortsätter sedan att prata med Maija. Då kommer nästa brakfis och då kan jag inte hålla mig från skratt. Så de sista förmanande orden skrattar jag fram.

1 kommentar:

Therese sa...

Hahaha... Hon kommer och växa upp till en spexare hon med ;)