1 november 2009

Winnerbäck in concert

Igår vad det så dags för Lars Winnerbäck på Lisebergshallen. Redan i fredags var det turnépremiär och självklart fullsatt. Så även igår, Lördag. Kvällens sällskap, Vikkan, och jag inledde vår musikaliska kväll med en fika och lite "tjöt" på Evas' Paley innan det var konsertdags och vi traskade ner till Lisebergshallen i den kyliga höstkvällen.


Vikkan i ny fräck frisyr och jag slätslickad med svans, som vanligt!

Varken jag eller Vikkan hade sett Winnerbäck live förut, men till skillnad från Vikkan hade jag bättre koll på både hans nya album och alla tidigare album och låtar. Har ju liksom bott i Linköping i flera år och då är det svårt att helt undgå Winnerbäck eftersom han nog är som allra störst på hemmaplan.


Lars Winnerbäck mitt under "Elegi", om jag inte minns fel.

För mig blev det en mycket trevlig och lite nostalgisk upplevelse eftersom jag kunde nynna och sjunga med i så gott som alla låtar. Vikkan däremot kände bara igen tre låtar tror jag, men var nöjd med upplevelsen ändå. Winnerbäck är ju inte någon partykille direkt som spexar och har sig på scenen, så om man inte känner till hans musik kan han nog te sig lite grå och trist. Men det är sån han är. Han får utlopp för allt i sin musik. Inte genom att härja runt på Stockholms inneklubbar och bete sig eller figurera i skvallerpressen.

Här följer en lista över alla låtar samt min egen lilla kanon och kalkon-lista. Och även om kvällens huvudperson inte står nämnd bland "kvällens bästa" så är han självklart placerad högst på listan. Nästa gång du kommer till Göteborg Lasse, då tittar jag förbi och lyssnar!

Låtarna: Järnvägsspår, Köpenhamn och överallt, Dunkla rum, Jag har väntat på ett regn, Du som reser mig, Om tiden vill ifatt, Kedjebrev, Lång dag, Varning för ras, Hugger i sten, I Stockholm, Åt samma håll, Fribiljett mot himlen, Söndag 13.3.99, Du får mig, Jag får liksom ingen ordning, Kom ihåg mig, Solen i ögonen, Om du lämnade mig nu
Extranummer: Elden, För dig, Ett sällsynt exemplar
Extranummer 2: Elegi, Söndermarken

Kvällens bästa 1: "Om du lämnade mig nu"
Kvällens bästa 2: Självklart mitt konsertsällskap, Vikkan :)
Kvällens bästa 3: En ensam stackare som under en finstämd låt tog fram sin tändare och vajdade fram och tillbaka med den. Hade det varit 20 år sedan hade ALLA haft en tändare i näven. Nostalgi!
Kvällens sämsta 1: Människor som ska springa fram och tillbaka mitt under konserten för att köpa öl, kissa och röka. SÅNT KAN NI GÖRA SEN! Har man ståplats är det väl okej, men har man sittplats är det störigt som f*n.
Kvällens sämsta 2: Ljudteknikern. Om han tagit av sig öronpropparna en stund då de gjorde soundcheck hade han också insett att ljudvolymen var för hög för lokalens storlek. Mycket av musik och sång försvann in i ett öronbedövande vrål av diskant och höga toner. Ska man verkligen behöva öronproppar under konserten för att få en riktig musikupplevelse och inte bara för att skydda hörseln? Ja i så fall har det gått för långt! Sänk!

2 kommentarer:

Vikkan sa...

Gumman, du är grym på att skriva texter!

Jag tyckte kvällens bästa nr 1 var du! Tätt åtföljt av Jag får liksom ingen ordning låten med det häftiga beatet!

Men jag hoppas inte detta var vår sista konsertupplevelse tillsammans! Nästa gång kanske jag får med dig på Laleh istället!
Kram Vikkan

Jenny (Grynet) sa...

Tack vännen! :)

Haha, ja det var drag som fasen under "Jag får liksom ingen ordning". Det är en skön låt.

Nej för bövelen, jag går gärna på konsert igen. Man gör det alldeles för sällan och när man bor i GBG där det finns ett sådant stort utbud så är det skam att man inte går på mer konserter eller annat kulturellt oftare.

Kram Jenny