7 december 2009

Helgens bravader i bild

Lyxlördag med besök hos frisörskan och shoppingrunda på egen hand utan barn, sambo eller andra stressfaktorer. Hittade tyvärr inga festliga julkläder till mig själv som jag hade hoppats. "Tjock" som man är har man inte så mycket att välja bland. Istället blev det en ny dyr men ack så nice plånbok i italienskt läder till mig, en ny jackförflyttningssats till hemmet, samt "Foppatofflor", en söt top och två böcker till Maija.


Två favoriter och rikitigt gamla Disney-klassiker!

Strosade av en händelse förbi en bokoutlet mitt i stan. Gick in och blev lite paff då jag hittade två gamla klassiker från Disney's bokklubb, "Lambert det fåraktiga lejonet" och "Pongo och de 101 dalmatiner". Pris 25 kr styck. Ett riktigt kap! De hade även ett antal andra Disney-titlar, bl.a. "Pingvinen som alltid frös" men den köpte jag på loppis tidigare i år.


Söt liten kreation från KappAhl.

Lördagkväll hade vi mys med tacos och Maija deklarerade att hon inte gillade lök. Detta trots att vi vet att hon älskar lök och att hon på fredagkväll stått och ätit stora bitar rå lök när Poul lagade mat. Men några minuter senare slog hon ut med armarna och annonserade glatt att hon nu åter igen tyckte om lök! Sen blev det julkalender och lördagsgodis, men i kraftigt reducerad mängd pga. flertalet olydigheter.Söndag förmiddag var vi bara hemma och slappade och på eftermiddagen skulle Poul spela golf på Innesvingen så jag och Maija hängde på och stack iväg till Liseberg ett par timmar. Värmde oss på lyxigt manér med en varm kopp Valrhonachoklad toppad med vispgrädde och en påse svindyra men rykande färska brända mandlar.


En fullt koncentrerad lite andrepilot på Liseberg.

Innan det var dags att åka tillbaka till Innesvingen och hämta upp pappa Poul hann vi med en sväng i Sagoslottet, åka Ponnykarusellen och så fick Maija ta en tur i Flygkarusellen. Där får en annan inte följa med då maxlängden är 140 cm. Men lillfisen är nog lång för att få åka själv. Söndagkväll ägnade jag i köket och bakade pepparkakor och lussekatter.


Med armpuffar och badring är man säker i badbaljan!

1 kommentar:

Petra/Paradise sa...

Fullt ös där hemma hör jag!! ;)
Låter i vilket fall urmysigt!!
Hur går det med bäbben i magen? FUllt ös där också!? ;)
i vilken vecka är du i nu vännen!?
Tusen tack Jenny för dina goa ord inne hos mej! Jag suger åt mej alla komplimanger man kan få just nu..behöver dem. Tänk, vad fånig man är över en liten frisyr ;)
Ta hand om dej å familjen!!
STORA KRAMAR Petra