22 december 2009

PONCH - Del 2

Har ju glömt berätta att jag var på mitt andra besök på Sahlgrenska för PONCH-studien, torsdags den 17 december. Började som förra gången med att ligga 10-15 minuter i den ikullvälta IKEA-garderoben mer känd som Echo-MRI. Var lite småtrött så jag passade på att blunda och vila lite. Somnade nästan för lider man inte av klaustrofobi så är det behagligt inne i lådan trots skyddspapper under kroppen och en "pappersfilt" över sig. Innan fick jag ställa mig på den gigantiska vågen också och den deklarerade tydligt att jag vägde 69,48 kg utan en massa kläder och på fastande mage.

Efter Echo-MRI blev det blodprovslämning och precis som senast fick jag ge ifrån mig ca 10 små provrör av det röda. Sen blev det frukost, intervju och så fick jag åka till jobbet. Mer än så blev det inte denna gång eftersom mottagningen där de hade BodPod och Tanita håller på att flytta. Det får vänta till nästa gång i vecka 36 då jag ska tillbaka för mitt sista besök i den här delen av studien. Sen får vi se om jag hänger på del två av studien som är att kontrollera mamman och framför allt barnet upp till 6 års ålder.

Det tråkiga med att inte få göra BodPod och väga sig på Tanita:n är ju att jag inte fick några roliga data om min kroppssammansättning. Nästa gång blir det däremot intressant att se hur mycket vatten jag bär på till skillnad från 12:e veckan. Och då ska jag också lämna fettprov igen. Jag hoppas det blir hon Carola som tar provet då också för hon var så snäll, trevlig och duktig.

Inga kommentarer: