22 december 2009

Taskig tajming?

Vet inte vad man ska kalla det men nog kan jag tycka att Göteborgs Energi har taskig tajming. Kan väl förstå att vissa saker kan behöva uträttas omgående och med kort framförhållning men det får ju finnas gränser kan man tycka. Det rör sig om att vi igår hittade ett anslag uppklistrat på dörren till vår trappuppgång. Det var Göteborgs Energi som meddelade att de den 22 december mellan 09:00 och 15:00 skulle stänga av varmvatten och värme pga. jobb som var tvunget utföras på fjärrvärmen.

Ikväll när jag ringde hem vid 19:30-tiden var det fortfarande inget varmvatten i kranen eller värme i elementen. Ringde fastighetsjouren och fick till svar att de varit tvugna att förlänga arbetet till 20:00. Kom hem och mötte grannen och hennes son i trappen. De hade packat och var på väg hem till hennes mamma för att slippa kylan. Uppe hos oss gick det an att vara, men visst var det kallare än vanligt. Poul hade tänt en gäng värmeljus och jag behöll fleece och halsduk på.

När klockan var vid 20:50 ringde jag fastighetsjouren igen. Då sa de att de höll på att släppa på värmen men att det kunde ta ett tag att få igång det. Dröjde fram till 21:30 då jag såg några snubbar från Göteborgs Energi öppna ett brunnslock utanför oss och vrida på något innan de drog vidare. En knapp halvtimme senare var det så åter värme i elementen och varmvatten i kranen. Totalt varade avbrottet 13 timmar. Och med 4-6 minusgrader utomhus är det klart att det märks av.

Nåväl, nu är det klart och värmen i lägenheten verkar ha hunnit tillbaka till det normala igen, så vi slipper i alla fall sova med mössa, vantar och raggsockar på! :)

Inga kommentarer: