13 januari 2010

BVC-kontroll

Idag har jag och Maija varit till BVC för 2,5-årskontroll. Hon väger 15,2 kg och mäter 94 cm över havet. Det innebär att hon ligger precis mitt emellan normalkurvan och +1SD (standardavvikelse +1) för både vikt och längd och är, som vår BVC-sköterska Ann uttryckte det, proportionelig. Sen var det idel positiva kommentarer från Ann gällande språk, motorik osv. Hon är tydligen en mogen liten tös och om jag får säga det själv, väldigt självständig, framåt och medveten. Alltid kul att höra bra grejor om sin lillfis. Det är ju ett betyg på att jag och Poul har gjort något rätt! ;)

Nästa besök till BVC blir när "Ernie" kikat ut. Även nästa barn får ha Ann som BVC-sköterska och det gillar jag för hon är så lugn och go. Maija däremot ska inte på kontroll igen förrän vid 4-års ålder. Då är det hörsel och syn som ska kontrolleras om jag inte minns fel. Men till dess är det "Ernie" som ska vägas, mätas, vaccineras och petas på med jämna mellanrum.

Appropå "Ernie" så är den den lilla vilden nu i vecka 27+1, mäter ungefär 34 cm och väger i genomsnitt ett drygt kilo. Bara tre månader, eller 13 veckor kvar till beräknad förlossning. Nu j*klar börjar tiden rinna på jämfört med i början då det segade sig fram i slowmotion. Men som de säger: Den som väntar på något gott...

Inga kommentarer: