25 januari 2010

En olycka händer så lätt...

Det är tur att man inte har bråttom alla dagar. Eftersom jag ska på MVC nu på morgonen så tog jag hand om lämnandet av Maija på dagis. Allt gick som smort med tandborstning och påklädning. Promenaden till dagis var heller inga problem, tills vi var 10 meter från entrén. Då utbrister Maija: "Det kom kiss!" NEJ! Utan blöja innebar detta kissiga overall och kalasbyxor. Attans också, jag som struntade i att ta med extra kalasbyxor men tji fick jag. Nåja, tänkte jag. Jag fick sköja av grenen på overallen och hänga in i torkskåpet och så fanns det sockar och tights i lådan med extrakläder.Men säg den olycka som kommer ensam. Problemen började då Maijas fröken S upptäckte att det kommit kiss på nya Mumin-klänningen som vi köpte igår. Maija som varit så överlycklig att få ha den på sig idag. Oj oj oj, vilka tårar lillfisen fällde då hon insåg att jag var tvungen ta av klänningen. Och inte hjälpte det att jag dyrt och heligt lovade henne att jag skulle tvätta av den och hänga in även den i torkskåpet. Nej krokodiltårarna strömmade ner på kinderna ändå. Till slut fick vi stopp på tårarna via en kompromiss. En lånekjol fungerade som substitut till dess Mumin-klänningen torkat.

Och trots kissolycka, "punkttvättning" och promenad hem igen så hade klockan knappt passerat 08:00. Imponerande! Det var kanske därför det gick som smort här hemma i morse, för att jag skulle ha tid att fixa allt utan att lida tidsnöd. Nu återstår mascara till ögonfransarna och smörgås till magen, sen blir det spårvagnen till MVC. Ha en god morgon allihop!

Inga kommentarer: