26 januari 2010

MVC-besök #5


Bilden är tagen 2010-01-24, vecka 28+5

Var på MVC igår igen, besök 5. Alla värden var bra och magen, som i slutet på december tangerade den övre kurvan, har nu dalat en aning och ligger mellan normalkurvan och övre kurvan. Känns bra. Det verkar inte gå någon nöd på "Ernie" heller. Man kan utan tvivel säga att det är en pigg och livlig krabat. Minst en gång per dag är det SM i kullerbytta inne i magen och ibland kommer det en välmåttad spark mot något vitalt ställe. Mysigt!

Sammandragningarna börjar bli kraftigare också. Går jag för snabbt så blir magen stenhård på en gång och speciellt om kvällarna är det gott som sammandragningar. Men inte så det gör ont. Det som däremot är lite irriterande och obehagligt är krypningarna jag har ungefär på toppen av livmodern. Det är ett litet område under vänster bröst där det kryper och känns som om huden domnar när jag sitter i vissa ställningar. Typ som sockerdricka under huden. Ligga eller stå brukar få det att sluta. Upplevde samma sak med Maija på precis samma punkt och jag vet att jag läst något om det en gång, men vad det stod har jag glömt.

Sen flåsar jag som en mindre blåsbälg för minsta lilla ansträngning. Kan också stå och göra ingenting och plötsligt blir anfådd, känna pulsen rusa tillfälligt så jag måste dra efter andan. Känns helskumt och är en av de saker som gör att man så smått börjar längta till det är dags för bebben att komma ut. Men tids nog får jag andas som vanligt igen. Än så länge har jag i alla fall sluppit ifrån vätskeansamling och karpaltunnelsyndrom. Kan fortfarande dyka upp, men jag hoppas jag slipper det denna gång. Det är helt klart två graviditetssyndrom man kan leva utan!

Men nu får det vara färdigbloggat för idag. Är så trött och har idag klarat dagen på ren skär vilja. Somnade redan vid 22-tiden igår men vaknade flera gånger under natten av magont och halsbränna vilket förstörde nattsömnen. Funderar på om mitt järnvärde dalat och att det är orsaken till min trötthet eller om det är vintermörkret som tar ut sin rätt. Hur som har jag ätit extra järnrik mat till middag och gör desamma imorgon till lunch (läs: blodpudding) samt att jag som vanligt äter min megastora frukostmacka med leverpastej.

Datum: 2010-01-25
Graviditetsvecka: 28+6
Vikt: 73,9 kg
Blodsockervärde: 6,0 mmol/l
Blodtryck: 100/65 mmHg
Fostrets puls: 144 slag/min
SF-mått: 29 cm

Jämförelsevärden från min första graviditet
Datum: 2007-04-04
Graviditetsvecka: 28+3
Vikt: 73,5 kg
Fostrets puls: 140 slag/min
SF-mått: 28 cm

2 kommentarer:

Therese sa...

Fiiin :) Kan knappt vänta till den 4:e när jag får komma och tafsa på ernie och dig. :)

puss

Jenny (Grynet) sa...

Och vi längtar efter dig allihop! *Pussapå* :)