19 januari 2010

Vecka 28+0

Jaha, då var det bara 12 veckor kvar till beräknad förlossning. Satt och funderade lite på hur denna graviditet hittills har varit jämfört med min förra och det mesta har varit sig likt. Några skillnader är att jag mådde mindre dåligt denna gång, fick mage mycket fortare vilket i sig är normalt, ännu inte behövt börja äta järntabletter och inte har någon mörk rand (linea negra) på magen. I övrigt är allt väldigt likt min första graviditet.

Nu har jag också kommit in i den sista tredjedelen av graviditeten så tyngden på bäckenet börjar kännas. Precis som förra gången så kan det göra ont att gå och stå på vissa sätt. Har mina små knep för att lindra det och så fick jag ju låna ett stödbälte av Jenny L. som verkligen ger bra stöd när det gör ont. Är bara lite dålig på att använda det! ;)

Otympligt och obekvämt är det att vända på sig i sängen också. Inte skönt alls. Gör snudd på ont. Ligga på rygg går inte heller för då låser det sig i bäckenet och det är allt annat än skönt att byta position. Usch och fy! Nej, framstupa sidoläge är medicinen och så pallar jag upp mig med kuddar under huvudet, under magen och bakom ryggen för att ligga skönt och kunna slappna av helt. Det funkar bra!

Men som sagt, det är inte länge kvar och till dess så njuter jag av att kånka runt på den lilla krabaten som bökar runt där inne mest hela dagarna. Nu är också faderskapsblanketterna påskrivna och ska skickas in. Det som återstår är att packa BB-väskan, montera upp spjälsängen och ta fram babykläderna. Men det får vänta några veckor till.

Inga kommentarer: