19 februari 2010

Fiskdöden!

I lördags var lilla familjen på kalas hos Maijas kusiner, Stina och William. Det vankades kakor, bullar och tårtor i långa rader. Mitt under kalaset kommer Maija struttande och proklamerar stolt att hon har matat fiskarna. Åh nej! Jag anade oråd direkt och begav mig in till kusinens rum. Där möts jag av ett akvarium som fullkomligt dignar av mat. Hela ytan är täckt och det regnar, bokstavligt talat, fiskmat mot botten.

Lyckades få tag på en slev, en liten hink och en håv och påbörjade operation "Akvariesanering". De stackars fiskarna var helt förskräckta och samlade sig i ena hörnet av akvariet medan jag använde håven för att skapa svallvågor i vattnet och få maten att virvla upp från botten. Lyckades få upp massor med mat, men en stor del blev kvar.

I onsdags när jag var och lämnade Maija hos farmor och farfar träffade vi kusinerna och fick veta att ALLA fiskar i akvariet hade dött. Man kan med andra ord påstå att Maija bjöd dem deras sista måltid för det råder inga tvivel om att fiskarna festat sig till döds. Så nu blir det att öppna sparbössan och punga fram med lite slantar så kusinerna får nya fiskar till sitt akvarium. Och Maija är nu mer känd som Fiskdödaren!

Inga kommentarer: