8 februari 2010

Lite skit rensar magen!

Lite smuts i hörnen är inte farligt. Låt barnen bli smutsiga, det kan skydda dem från framtida sjukdomar i livet.

En superhygienisk hemmiljö tidigt i livet kan bidra till mer inflammationer som vuxen, vilka i sin tur ökar risken för ett stort antal sjukdomar. Detta kanske inte helt oväntade resultat har forskaren Thomas McDade och kollegorna på Northwestern University i Illinois kommit fram till efter att ha granskat data från en filippinsk studie där över 3000 barn följdes från födseln till 22 års ålder.

Så föräldrar, låt era barn rulla runt i leran. Ta upp smörgåsen som trillade på golvet, ni gör era barn en tjänst!

(Saxat från GP.se, Källa: TT-AFP, Hallands Nyheter)


____________________________________________________

Det är så här jag alltid har resonerat och när en incident som gårdagens inträffar så får man verkligen hävda att lite skit rensar magen...

Jag och Poul hittade Maija i badrummet där hon smakat på min hårprodukt, Wella Shockwaves Texture Gum, samt knaprat i sig ett okänt antal tabletter av MittVal Kvinna. Efter att ha sanerat handfat och barn, räknat antalet kvarvarande tabletter samt kontrollerat mängden Texture Gum i burken, ringde jag ett samtal till Giftinformationscentralen. Förklarade vad vår kära lilla dotter fått i sig och jag fick efter en stund det lugnande beskedet att det inte var någon fara med henne.

Min kontrollräkning av vitamintabletterna visade att 32 tabletter saknades. Eftersom jag haft burken i åtminstone någon vecka och äter en tablett om dagen så kan Maija maximalt fått i sig 5-10 stycken. Enligt Giftinformations- centralen krävdes det 40 tabletter eller fler för att det skulle vara någon fara. Lugnande! Skulle dock ge Maija lite extra vätska för att "blanda ut" det hon petat i sig. Sagt och gjort, jag tvingade omgående i Maija ett helt glas saft.

Men det var nog inte mycket hon lyckats få i sig för hon verkade helt oberörd hela kvällen och i natt också. Gissningsvis smakade "hårguck" och vitamin- tabletter inte så gott. Och just MittVal Kvinna smakar rävgift om man låter tabletten smälta lite i munnen innan man sväljer den. Nåväl, som sagt... Lite skit rensar magen! Men nu är det dags att revidera de platser man kan ställa sina grejor på. Lillfisens armar har tydligen växt igen!

Och när jag tänker efter är jag egentligen inte speciellt förvånad över hennes tilltag. Jag var precis likadan när jag var liten, fast i min cocktail ingick det lite mer smakfulla ingredienser. Eller vad sägs om en blandning av O'boj-pulver, blåbärssylt och p-piller? I framtiden får jag helt enkelt tänka på hur jag själv var för att undvika att historien återupprepas. :)

Inga kommentarer: