9 februari 2010

Vecka 31+0


Magen 2010-02-07, vecka 30+5

Idag är det tisdag och magen "fyller" 31 fullgångna veckor! Hurra! Enligt min lilla gravidbok är "Ernie" nu ca 39 cm lång och väger ungefär 1800g. Halva födelsevikten kvar att gå upp. Vad gäller mig är det mesta som förra gången. Inte ondare i bäckenet, inte speciellt mycket tyngre att existera, bara mina tröjor som börjar bli lite för korta och snart inte når ner över magen. Med andra ord får jag färre och färre klädalternativ att välja bland. Det sparar tid på morgonen men lite enformigt är det. Nåväl, bara 9 veckor kvar. Ingen idé att köpa mer mammakläder nu.

Vad gäller "Ernie" så är det ett jäkla bökande dagarna i ända, förutom när den lilla krabaten sover. Annars måste jag nog påstå att det är mer livat inne i magen än när Maija låg där. I alla fall inbillar jag mig det. Däremot har jag inte samlat på mig speciellt mycket vatten och jag hoppas att det håller i sig. Minns ur besvärligt det var med allt det där vattnet i kroppen.

Hittade en bild i min gamla babyblogg från samma graviditetsvecka när jag bar runt på Maija och det var skrämmande vilken skillnad det är på magen. Vart fasen tog mina magmuskler vägen den här gången? Hur stor är "Ernie" egentligen, jämfört med vad Maija var? Skrämmande! Det kan ju inte vara kläderna som gör allt för jag tycker nog jag ser större ut på bredden också. Äh skit i det, jag hävdar synvilla! :)


Magen 2007-04-22, vecka 31+0

Inga kommentarer: