31 mars 2010

Sista dagen på jobbet...

Det blev en riktig lång dag idag. Kom 06:45 och åkte hem 19:15. Där emellan jobbade jag med att avsluta ärenden och delegera vidare. Till eftermiddagsfikat vankades det hembakad banankaka med gräddglasyr och kärleksmums. Mmm! När så klockan passerat sju och alla hade gått hem, utom jag, packade jag ihop de av mina tillhörigheter som jag ville ta med mig hem (Guinnessmuggen, min teburk med innehållande Norrskenste osv) släckte jag ner, larmade på och gick ut. Då kom en lustig och konstig känsla över mig. Det kändes som om det var sista gången jag var där. Som om jag slutat för alltid och inte bara för en tid framöver. Det kändes inte ledsamt eller så, bara underligt. Kanske är så det ska kännas när man går till jobbet varje vardag med ett leende på läpparna, trivs med sitt jobb, sina sysslor och sina arbetskamrater? Ja det måste vara så det är! Kommer sakna att inte träffa dem allihop flera dagar i veckan, men jag har lovat att kika förbi någon gång ibland. Kanske med lite hembakat lagom till eftermiddagsfikat. Men den absolut närmsta framtiden ska jag slappa, slöa, mysa och föda barn. Sen får vi se vad jag hittar på för skoj om dagarna. Den som lever får se!

Inga kommentarer: