23 mars 2010

Tema: Weekend

Tycker nog jag har varit lite dålig på att blogga de senaste veckorna. I och för sig händer det ju inte så mycket under arbetsveckan men på helgerna har vi hunnit med desto mer. Så det får bli lite bilder och en liten weekend update för de senaste veckosluten.

Lördag 5 mars
Egentid hos min favoritfrisör B! Vilken lyx! Jag såg till att njuta fullt ut av ompysslingen, och så var det gott att prata lite strunt en stund. Den här gången frågade B om vi skulle klippa vanlig rak lugg och jag, som är slav under henne vad gäller min frisyr, tyckte varför inte. Känns ovant att ha vanlig lugg igen, det var många år sedan sist, men jag trivs bra i det och tycker själv jag ser lite äldre ut. Kanske inte behöver visa legitimation på Systemet med min nya frisyr!


Arkitekten Maija designar ett slott i Lego Duplo.

Söndag 6 mars
Min och Pouls 6-årsdag! Då, 2004, var det en söndag och vi var i Linnéstan och åt lunch på Pasta Haus. I år var det också en söndag och vi åt i Linnéstan även denna gång, fast middag på Lilla Tavernan, en liten grekisk restaurang med fantastiskt god mat. Hela vår lilla familj festade loss på vitlöksbröd med tzatziki och vitlöksmarinerade oliver till förrätt och till huvudrätt åt jag lammkotletter, Poul en grilltallrik och Maija kalasade på Souvlaki. Tur ingen skulle umgås med oss efter det för vi osade förmodligen vitlök långa vägar. Men åh så mysigt vi hade det jag och mina älsklingar!


Lördagspromenad i Linnéstan med Maija, Meja, Poul, Anna, Johannes och Livia.

Lördag 13 mars
Hela familjen var på långpromenad i vårsolen tillsammans med Anna, Johannes, Meja och Livia. Första anhalt, en tur på Naturhistoriska Muséet i Slottsskogen med efterföljande fika. Sen promenad i Linnéstan och lunch på Tintin. Till sist promenad hem till Majorna igen via säldammen och pingvinerna i Slottsskogen. Och som vanligt alltid lika trevligt att umgås med Anna & co. Men aj aj vad jag fick lida illa för denna härliga solskenspromenad. Spenderade resten av dagen i liggande läge för att "vila" fogarna, fast det var det värt!


Piff & Puff vandrar gatan fram hand i hand.

Söndag 14 mars
Golf med grabbarna som vanligt för Poul. Jag och Maija släppte av honom på Innesvingen och fortsatte sedan till IKEA där vi åt frukost, mös och tittade på Aristocats i barnhörnan. Efter lite shopping tog vi vägen förbi svärmor och svärfar för en fika innan vi hämtade upp Poul. Sen blev det söndagsmys hemma för hela slanten. För man måste ju helga vilodagen också, inte bara flänga runt som ett jehu och hitta på saker!


Den lilla blondinen på sälspaning i Slottsskogen!

Fredag 19 mars
Vi skulle ha varit på 45-årskalas, men det blev inställt så istället emigrerade vi till svärmor och svärfar i Tulebo för lite bastu och fredagsmys med övernattning. Bastun hann bli riktigt varm. Det var 90 grader varmt när jag, Maija och Poul kom oss ut. Men vi är en tålig familj och efter att ha "vädrat" lite var vi nere på 80-83 grader. Lite mer lagom för en höggravid och en 2,5-åring kanske. Men vi är vana bastubadare så lite värme tål vi allt en stund i alla fall.


Maija på mammas jobb. Kollar på favoriten Pluto's Party på YouTube!

Lördag 20 mars
Baddejt med Anna och Meja på Åbybadet medan papporna och Livia var på promenad. Småtjejerna hade jättekul och röjde runt, plaskade och levde rövare på äventyrsbadet. Sen återupplevde vi gamla babysimsminnen i varmvatten-bassängen. Det var fantastiskt gott att glida ner i det 34-gradiga vattnet och speciellt nu då jag fick känna mig i det närmsta viktlös en stund, jämfört med att stånka omking på land. Efter badäventyret fick två trötta och hungriga tjejer lite lunch på McDonald's innan vi åkte hem. Till middag vankades det hembakad pizza med god pizzadeg gjord på jäst och inte bakpulver.


Myslördagsmiddag med hembakad pizza!

Söndag 21 mars
Medan pappa Poul som vanligt svingade klubbor på söndag förmiddag, tog jag och Maija spårvagnen till Universeum och spanade in fiskar, ormar, apor och annat skoj. Det går i ett rasande tempo när lillfisen springer fram och tillbaka på Universeum. Jag undrar om hon ens hinner reflektera över alla djur som finns där. Vi fick i alla fall se flera av aporna på riktigt nära håll, samt en stor vacker fjäril som landade på en killes hand för att han höll i ett apelsinskal. Efter vårt lilla äventyr gick vi förbi ingången till Liseberg och tittade hur det såg ut då kaninerna var på semester. Precis då passerar en kvinna iklädd en mintgrön vindoverall samt rosa vantar och halsduk. Maija utbrister glatt "Där är en kanin mamma" varpå jag innerligt önskar att kvinnan inte förstår svenska!

4 kommentarer:

Anonym sa...

hahah störtskön kommentar. Som då Jesper pratade läs skrek högt då vi bodde i skäggetorp i Linköping.
- Kolla mamma påskkärringar då han såg kvinnor i sjal över huvudet haha. Jag gick läs sprang fort därifrån.

Jenny (Grynet) sa...

Haha, så klockrent! De är för söta de små och de säger alltid vad de tänker :)

mlemlan sa...

jag äääääälskar lilla tavernan :D vi kanske måste ha en dejt där nångång? :)

Jenny (Grynet) sa...

Ja men vilken bra idé Mlemlan!!! :)