1 april 2010

Aprilskämt 2010

Jaha, då har det varit 1 april igen och media har som vanligt gjort sitt bästa för att lura sina läsare och tittare. Jag har kikat runt lite och precis som förra året samlat på mig några bra aprilskämt.

GP skämtade om att de framtida vägtullarna skulle få samma typ av system för betalning som Västtrafik redan har på spårvagnar, bussar och tåg. Vi som bor här nere vet vilket rabalder det har varit om detta system och hur det sågats vid fotknölarna. Många gick nog på aprilskämtet. Själv förstod direkt att det var påhittat. Men det var roligt att de drev med de två hetaste ämnena i Göteborg just nu; Västtrafiks biljettsystem och vägtullarna.

NSD skrev att det inom tre år skulle byggas två skyskrapor på vardera 77 våningar i Kiruna och Gällivare. Detta för att lösa ersättningsboende eftersom stadskärnorna i båda städerna måste flyttas på grund av gruvorna. Skyskrapor på så många våningar är att jämställa med höjden på Empire State Building. Inte så passande i just Gällivare och Kiruna kanske, men lite roligt var skämtet i alla fall.

NTF lanserade en ny uppfinning till för att förhindra olyckor i trafiken orsakade av trötta bilförare, "piggen". Denna lilla pinal bestod av en bottenplatta med förstärkt plåster och en skruv av så kallad softspikemodell. Vi som såg TV4Nyheterna, klockan 19:00, kunde även se Bosse Holmström rapportera och prova denna lilla nyhet. Mycket underhållande aprilskämt av NTF!

Filmbolaget SF hade i bioprogramet i dagens tidningar, och på sin hemsida, reklam för att de börjat med 3D-linser. Linserna riktade sig till människor som kände sig obekväma med 3D-glasögonen. Detta var såklart ett aprilskämt, men det var faktiskt det enda skämt jag lyckades gå på. Tyckte det var en rolig lösning och tänkte sedan inte mer på det. Så där åkte jag dit!

Förutom detta har det rapporterats om att TV-programmet Tutti-Frutti skulle komma tillbaka med Robert Aschberg som programledare, i Jönköping skulle lapplisorna i stan få nya arbetsuppgifter och börja bötfälla hundägare som inte plockade upp hundbajs efter sig och enligt P4 Gävleborg skulle Ahlgrens bilar tillverka en specialversion i naturlig storlek som bröllopsgåva till kronprinsessan Viktoria och Daniel Westling.

Men årets bästa aprilskämt, enligt siten Aprilskämt.se var Västerbottens-Kurirens story om Andreas Utterhall som efter en vild utekväll blev pappa till fyra barn och var med på fyra BB-bilder samtidigt i dagens tryckta version av Västerbottens-Kuriren. Den uppmärksamme kunde dock snabbt se att det inte bara var samma pappa på alla fyra bilder, utan även samma bebis. Verkligen ett riktigt bra, finurligt och underhållande aprilskämt!

Till sist något som inte är ett skämt, men ganska kul ändå. Igår kväll innan jag gick och la mig var antalet unika besökare på min blogg uppe på 50 st och i skrivandets stund är räknaren idag uppe i 84 unika besökare. Allt fick sin förklaring när jag kollade loggarna. Många människor har varit inne på Google och sökt på "aprilskämt 2009". Där dyker jag upp som femte träff i och med mitt blogginlägg den 1 april förra året med just titeln Aprilskämt 2009. Så kan det gå!

Inga kommentarer: