27 april 2010

My sweet sixteen!Tänk vad tiden springer iväg. Det har reden gått 16 dagar sedan Clara föddes. Maija är stolt som en tupp över sin lillasyster och visar gärna upp henne för alla som vill se. Och så ska hon pilla, peta, pussa och krama sin syster i både tid och otid. Men mycket hellre det än ett otrevligt svartsjukedrama systrarna emellan.

Och Clara hon hänger med på allt. Promenader, lämning och hämtning på dagis, shoppingrundor, småäventyr osv. Oavsett om det är i bärselen, vagnen eller bilstolen så verkar hon trivas på språng för även om hon skriker så tystnar hon direkt man sätter/lägger henne i någon av ovanstående "färdmedel".

Otålig, matglad och snuttig är lillskruttan istället om kvällarna och ibland på nätterna. Men hon äter bra och amningen fungerar som den ska. Vardagen har liksom infunnit sig och allt flyter på. Fördelen att vara tvåbarnsmor är också att man tar sig upp och ut om dagarna. Maija sjusover inte och tre dagar i veckan ska hon till dagis.

Jag då? Jo jag mår bra, kroppen läker och jag kvalificerar inte längre som den "ömma" modern. Svanskotan klarade sig denna förlossningen vilket gör livet mycket lättare. Viktmässigt har jag tappat ca 10 kg av totalt 15 kg som jag gick upp, jag rör mig obehindrat och har fått tillbaka flåset. Så nu längtar jag till efterkontrollen så jag kan komma igång och träna på Friskis & Svettis igen. Kan behövas för jag har fått dille på Ballerina-kex!

4 kommentarer:

Therese sa...

Det är väl inte svartsjukedraman mellan ALLA barn heller va? Klart hon älskar sin söta lilla syster :)

Jenny (Grynet) sa...

Nej självklart inte. Enligt vår barnsjuksköterska på BVC så finns det ofta två läger. De där syskonet hyser svartsjuka mot det nya syskonet och det där föräldrarna istället får ta smällen när en ny familjemedlem anländer. I vårt fall är det jag och Poul som får en stor skopa extra trots och tvärtemot-beteende och det tar vi hellre :)

Petra/Paradise sa...

Söt som socker!! Eller söt som ett litet ballerinakex!! ;)

Skönt att kroppen läker snabbt och att du inte fått några direkta komplikationer.

Ta hand om dej å familjen!!

KRAMISAR å trevlig helg!!

Anonym sa...

Gud så gullig liten Clara.. tiden rusar iväg.