2 april 2010

Påskliljor á la IKEA

Alltså jag har inga gröna fingrar och lökväxter är något helt nytt för mig men inte fasen blev det några fina påskliljor av den kruka med Narcissus Tête-à-tête som jag köpte på IKEA för ett par veckor sen. Köpte en att ha hemma och en som jag gav bort till svärmor. Två små påskliljor slog ut relativt snabbt och jag tänkte att det här kommer ju bli prefekt till påsk. Men sen hände inget mer än att min lökväxt bara fortsatte växa rakt upp till dess att stänglarna blev så långa att det började sloka. Tänkte att det var ju typiskt att jag inte kunde fixa en sån enkel liten uppgift att hålla en växt vid liv till efter påsk. Men när jag igår var till svärmor och svärfar och lämnade Maija så fick jag se att svärmors Narcissus såg precis likadan ut som min. Och svärmor har gröna fingrar och vet hur man sköter blommor. Det var då jag insåg att det nog inte var mitt fel att det blev som det blev. Det var poor quality helt enkelt. Man kanske inte kan förvänta sig mer av en Narcissus för 15 kr? Hur som helst köpte jag istället ett paket gula tulpaner att pynta köket med och Narcissusen har åkt i kompostpåsen.


Vänstra bilden visar hur det ska se ut och den till höger hur det blev.

Inga kommentarer: