30 juli 2010

Så in i baljan


Det där med att bada har inte varit Claras favoritsysselsättning. Snarare tvärt om. Hon har badat ganska sällan och då gastat, skrikigt och protesterat en hel del. Napp har varit ett måste för att hålla henne någorlunda nöjd. Så igår var jag till Nids4Kids på Backaplan och köpte en badhjälp. Ni vet en sån där skålad plastsak som babyn ligger på i badet. Ikväll provade jag använda den. Jag hade inga stora förhoppningar att det skulle hjälpa och Clara var rätt kinkig så jag förväntade mig protester. Men döm av min förvåning när hon med en gång accepterade att ligga där i badet helt själv. Hon till och med skrattade och jollrade. Det har aldrig hänt när hon badat. Med andra ord succé! Min slutsats är att hon inte gillar känslan av att ligga i vattnet och bara ha stöd under nacke och armar som blir när man själv ska bada lillgrodan. Att sitta upp har funkat bättre men när det ska tvättas i alla väck räcker två armar inte till för att stödja en baby på tre månader. Men nu är problemet löst. Tack du fina lilla plastpryl!

Inga kommentarer: