30 juli 2010

Tjuvarnas paradis


Lyckades tidigare idag avvärja en fickstöld genom att ta ficktjuven på bar gärning. Två utländska män satt mitt emot mig på spårvagnen och den ena frågade vilken hållplats som var centralstationen. Jag svarade artigt för det är klart man hjälper en stackars vilsen turist och hans vän. Ett par hållplatser senare flyttade mannens vän på sig och satte sig en bit bort och när vi närmade oss Brunnsparken klev mannen som frågat om stationen upp för att hoppa av redan i där, men jag reagerade inte nämnvärt. Vi skulle också av i Brunnsparken så vi ställde oss upp och då såg jag att han diskret öppnar dragkedjan på axelväskan som den tyska kvinnan framför oss bär på. Utan att blinka hojtade jag till så ficktjuven avbröt stölden och tittade sig oskyldigt omkring. Jag varnade kvinnan vad tjuven försökt göra och han låtsades vara oförstående men jag sa att jag såg honom göra det. Höll sen ögonen på hans händer och hans vän tills vi klivit av spårvagnen. Den tyska kvinnan tackade så mycket och ficktjuven och hans vän försvann åt varsitt håll någonstans i ett regnigt Göteborg. Förmodligen på jakt efter nästa offer. Storstäder i semestertider måste vara tjuvarnas paradis. Tänk att det ska vara så svårt att skilja på mitt och ditt!

1 kommentar:

Ola sa...

Kul att känna dagens hjälte! :-)

Bra jobbat Jennyfär!