4 augusti 2010

Frukostfällan


Läste på flingpaketen vid frukosten i morse och kunde konstatera att Kellog's AllBran inte är nyckelhålsmärkt. Varför? Trodd de var jättenyttiga. Var tvungen undersöka detta lite närmare så jag läste innehållsförteckningen på paketen och kunde kostatera följande; 100 gram AllBran innehåller lika mycket sockerarter som 100 gram Start Russin, totalt 22 gram, medan Havre Fras bara innehåller 13 gram sockerarter per 100 gram flingor. Och vad gäller fibrer så har AllBran bara 0,5 gram högre fiberinnehåll jämfört med Havre Fras. AllBran har också en något högre salthalt. Start Russin förlorar så klart på alla punkter. Så nu tror jag att jag vet varför Kellog's AllBran inte är märkt med med nyckelhålet, det innehåller för stor mängd sockerarter. Från och med nu håller jag mig till mina favoriter, Havre Fras, då de bevisligen är nyttigast i vårt skafferi!

Inga kommentarer: