1 september 2010

Nattmössan


Vem behöver snuttefilt när man har en mössa att snosa med? Det är precis vad Clara gör när vi är ute och går eller åker bil. Är hon lite trött när mössan åker ner över ögon och näsa gosar hon in sig och somnar sött. Igår när vi var på barnvagnsgympa så sa BM Åse att Clara sov så gott i sin nattmössa. Ett mycket bra namn på den lilla mössan som tenderar trilla ner över ansiktet mest hela tiden!

Och appropå nattmössa... Maija vaknade 04:45 igår morse och kom in till oss. Clara låg redan i dubbelsängen så Maija började leka med henne till Claras förtjusning. När jag upptäckte vad klockan var lyckades jag övertyga Maija att somna om. Men inte ska ni tro att lillgrodan gjorde desamma. Nej då! Istället fick jag gå upp och försöka få henne att sluta jollra för att inte väcka resten av familjen. Det slutade med att jag och Clara la oss i Maijas säng och så fick hon gorma på medan jag halvslumrade. Ungefär vid 06:00 gav hon upp och somnade.

Klockan 08:00 vaknar jag av att någon rycker i handtaget till ytterdörren. Det tar några sekunder innan jag inser vad det är som låter och att det nog är Maija. Jag ropar att vi är inne i hennes rum och när dörren öppnas kliver hon in iklädd strumpor, skor, jeansklänning med hängslen och jeanskjol, men inget på armar och ben. Hon skulle minsann ut och leka! Kunde inte låta bli att skratta åt min lilla toka och glädjas över hur bra hon blivit att klä på sig.

1 kommentar:

Ola sa...

Papegojeffekten är inte att underskatta! :-)

Men attans så gulliga de är när de gör sådär de små liven.