26 augusti 2010

Ute på äventyr...


Mina smått tokiga men ack så söta trollungar spexar i sängen!

Var nere på kiosken för en stund sen och köpte lite sötsaker till mig och "gubben". På väg hem såg jag Karlavagnen på himlen och luften kändes kall och lite krispig. Det är hösten som är på annalkande. Den Karlavagn jag såg var ändå inget emot den stjärnhimmel vi upplevde när vi var på Gotland. Oh my vilken fantastiskt underbar syn! Det myllrade av miljoners miljarders stjärnor! Man blev nästan religiös av denna upplevelse. I stan ser vi tyvärr bara de starkast lysande stjärnorna. Men i jul ska vi vara uppe i Tornedalen och då får vi chansen att se alla miljorners miljarders stjärnor igen.

Nåväl, vidare till dagens bestyr. Eftersom Maija inte är på dagis torsdag och fredag får vi istället hitta på egna aktiviteter. Och så länge höstrusk och vinterslask inte råder här på Västkusten får man passa på och ta sig ut i det fina sensommarvädret. Idag tog vi spårvagnen till Järntorget och sen vidare till Olivedal. Först nygräddade pannkakor och raggmunkar till lunch på Tintin och sen traskade vi till Pick n' Paint. Läste om det på webben Barnguiden igår och det verkade kul och pyssligt.

Namnet Pick n' Paint beskriver precis vad man gör. Först väljer man ut vad för keramikföremål man vill ha och sen målar man på det. Maijas grand design blev en egen mugg att dricka varm choklad i och hon har målat muggen i pastellfärger som lila, rosa, gul, grön och blå. Jag tror slutresultatet kommer bli jätteläckert. Lovar att blogga om muggen när vi hämtat den om 10 dagar. Den ska bara glaseras och brännas först. Och vi får nog återvända dit fler gånger för det var en rolig och kreativ aktivitet.

När konstnären var klar promenerade vi till Järntorget, tog spårvagnen till Chapmans Torg och gick på biblioteket. Sen gick vi vidare hem och köpte glass på vägen och innan läggdags för Maija hann jag med ett jympapass på Friskis. Skönt! Annat som är skönt är att Maija slutat springa upp ur sängen om kvällarna. Sen vi var i Danmark har hon i princip slutat med det. Och springer hon upp är det max 1-2 gånger, sen ger hon sig och somnar. Det är underbart och eftersom hon sover närmare 12 timmar varje natt innebär det ett piggare barn och mindre bråk och skrik.

Och appropå sömn så ska jag också gå och lägga mig. Imorgon är en stor dag. Då ska jag och Anna åka till Liseberg med alla småtjejer och Piff & Puff ska lämna sina nappar till Lisebergskaninerna. Meja har redan slutat, men ska sympatilämna en napp tillsammans med Maija. Sen får vi se hur det går att somna imorgon kväll. Jag gissar att det kan bli lite tufft för skruttisen men hon är tapper vår lilla pärla, hon fixar det! Fortsättning följer...

3 kommentarer:

Felix och Nelly sa...

Det var en bra idé med Pick n´paint. Det får man nog passa på att göra någon dag. Visst måste man hitta på något speciellt när de inte är på dagis, annars blir det liv i luckan efter en långtråkig dag. :-)

Jenny L sa...

Vi läste många sagor den kväll Tuva lämnat sina nappar till Pippi. Men till slut somnade både hon och jag! :-) Kvällen där efter gick det jättebra att somna utan.

Lycka till!
Kram

Petra/Paradise sa...

Nämen!!
Det hade jag ingen aning om!! *haha*
Vad roligt!! DÅ blir det ett datum som är lätt att komma ihåg iallafall ;)
Vilket supersött foto på dina älsklingar!

Ha en härlig helg gumman!
Själva ska vi dra å titta på Rankingfinalen i Jönköping strax :)

KRAM Petra