16 september 2010

Hälsovådligt

Ja hälsovådligt är nog det minsta man kan säga om det jag, Angelica och alla barn varit med om idag. Efter att tjejerna lekt och sprungit runt på Barnens Museum gick vi ner till Café Hamngatan som ligger på entréplan i anslutning till muséet. Jag och Maija har ätit där två gånger tidigare och det har varit jättebra. Men idag var vi med om något extraordinärt som fick mig att helt ändra uppfattning.

Det började med att jag såg en anställd plocka bort osten och tomaten från en smörgås. Själva frallan kastade hon i soptunnan medan ost och tomat hamnade i varsin prydlig hög som hon sen plastade in. Och med tanke på antalet ost- och tomatskivor var det knappast den första smörgåsen hon "plundrade" på råvaror. Det är inte svårt att räkna ut att allt detta pålägg kommer återvinnas och läggas på morgondagens smörgåsar. Usch!

Nåväl, tjejerna ville ha chokladbollar och vi mammor valde nygräddade våfflor så alla begagnade ostskivor undslapp vi, istället åkte vi på något vidrigare. Härskna våfflor! De smakade surt och äckligt och smeten lär ha varit flera dagar gammal för att få den smaken på våfflorna. Efter några tuggor gick vi tillbaka med våra tallrikar. Det gick helt enkelt inte att äta. Istället bytte vi till kladdkaka och äppelpaj, som för övrigt var 5 kr billigare än våfflorna, men några pengar tillbaka eller något annat som plåster på såret fick vi inte. Snålt och dålig service!

Angelica noterade också att ett par några bord bort rynkade på näsan åt sin lasagne. Så påminn mig att aldrig mer fika eller äta på Café Hamngatan för det verkar helt klart som om profithungern är större än viljan att servera fräsch och god mat. Egentligen borde man bussa hälsovårdsmyndigheten på dem innan någon blir matförgiftad!

Clara och Gustav bekantade sig med varandra på Barnens Museum.

Nakenfisar riskerar inte fläckar på kläderna när de smakar på mat!

- Mmm, morotspure var gott mamma och titta vilken skedföring jag har!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Blää! Vi åt där i tisdags.. Tack för tipset!
/Marianne

Anonym sa...

Jag slår vad om att äppelpajen jag åt med vaniljsås var urgammal. Smakade inte riktigt bra :-(

Nästa gång får det bli fiket på gatan mitt emot.