2 september 2010

I Form-loppet 2010


Min kollega Iwona och jag efter målgång. Oj så trött jag var, men nöjd!

På jobbet har vi som tradition att springa Vårruset varje år, men i år var det ingen som kunde den dagen. Istället anmälde vi oss till I Form-loppet som för första gången gick av stapeln i Slottsskogen i Göteborg. Det var jag, Iwona, Ami, Helen, Pavlina, Elin och Eva som samlades och genomförde loppet. Alla körde distansen 5 km och precis som i Vårruset förra året sprang jag och Iwona tillsammans. Gissa om jag är glad över det! Utan Iwona hade jag inte sprungit hela vägen utan förmodligen stannat till och gått ett par gånger. Men Ivy peppade mig gång på gång under loppet och bara därför gav jag mig f*n på att hänga med och köra vidare. Sista 500 meterna var inget annat än ren skär vilja och medan Iwona hade krafter att spurta i mål, vacklade jag över mållinjen 7 sekunder senare. Sluttid 27:45 vilket jag är grymt nöjd med! Det blev plats 111 av totalt 794 startande i min klass, 5 km löpning.

Efter målgång, banan, smoothie, stretch och en massa vatten, dukade vi upp vår picknick med bland annat ost, kex, vin och choklad. Mysigt och trevligt, precis som förra året, men kyligt när solen försvann bakom trädtopparna. Tro nu inte att äventyret slutade där. Nej då! När alla sagt hejdå och jag och Iwona var på väg till våra cyklar, upptäcker jag att jag glömt min nyckel i Ami's väska. J*vlar! Självklart hade Ami hunnit med spårvagnen och var så gott som hemma. Jag och Iwona hjälptes åt att baxa iväg min cykel, som självklart hade lås på både fram- och bakhjul, till en parkering i utkanten av Slottskogen. Sen var planen att promenera hem, hämta extranycklar och gå tillbaka för att hämta cykeln. Turligt nog slapp jag det för Ami's sambo Mats var hemma och kunde skjutsa tillbaka Ami så jag fick mina nycklar. Tack så mycket Mats, du är dagens hjälte! Slutet gott, allting gott och det ska det bli att gå och lägga sig nu. Gott alltså!

1 kommentar:

Felix och Nelly sa...

Vad duktig du är Jenny. När började du att springa, är sugen på att börja själv. Nu är ju Nelly 2,5 månad så man kanske kan börja prova.Har en fråga til och det är hur ni fick bort Maijas skräck inför schamponeringen? :-)

Kram San