30 oktober 2010

Naturnära


Igår fredag var vi på utflykt till 4H-gården i Kättilsröd tillsammans med Nettan, Sander och Moa. Tyvärr var vädret blött och trist så efter att ha tittat på kaniner och tamfåglar samt hästar, kor och getter på avstånd så gav vi upp. På väg tillbaka till busshållplatsen stannade vi till och latjade lite i en snöhög utanför Tuve ishall. Mötte upp med Nettan & co. igen på Kvilletorget och gick för att äta lunch på en kinarestaurang. Det gick riktigt bra att hålla ordning på de två stora busungarna. Vi hade lite oväntad hjälp av en av de anställda också. Han var själv tvåbarnsfar och hjälpsam som få. När vi trodde att det började barka där hän kom den vänliga mannen ut med varsin liten skål med glass till Maija och Sander. Som ett brev på posten! Jag och Nettan fick därmed extra tidsfrist till att mata och byta på de små krabaterna. Efter en kort shoppingtur på Backaplan med efterföljande fika sa vi hejdå till Lerumsborna och begav oss tillbaka till Majorna för fika och lek hos Meja & co. Det var skönt att få sitta ner i lugn och ro utan att behöva hålla koll hela tiden. Maija och Meja skötte sig själva och Clara sov medan jag fick en pratstund med Anna. Vid 17-tiden ringde jag till grannen Marianne som fick mig att inse att Zumban började redan 18:00 och inte 18:30 som jag trodde. Ivrigt påhejad av Anna, som övertygade mig om att jag skulle hinna, tog jag barnen under armen och ilade hem. Jag sprang faktiskt med barnvagnen nästan hela vägen och väl framme på gården mötte Poul upp mig och hjälpte till att bära. Sen var det på med träningskläder och iväg. Och Anna hade rätt, jag hann och när jag "stämplade" in på Friskis 17:50 var det fortfarande 36 biljetter kvar till passet. Det blev en underbart svettig, rolig och skön avslutning på "arbetsveckan! och på en fartfylld fredag.

Inga kommentarer: