10 november 2010

Husmanskost

Det är skillnad på burkmat och burkmat!
Clara har äntligen kommit igång med smakisar på allvar. Inte lika systematiskt som med storasyster, men hon får ett minimål mat om dagen och ofta en liten portion gröt framåt kvällen. Än så länge har det blivit burkmat eftersom jag inte kommit mig för att laga egen mat, mer än lite olika rotfruktsmos som hon fått smaka tidigare. Men nu när protein så som kött, fisk eller fågel är med i leken har det alltså blivit mat på burk. Lillstrumpa har varit ganska skeptisk, rynkat på näsan och grimaserat en hel del men ändå ätit litegrann. Fruktpuré på burk är däremot inga problem. Då gapar hon stort och mumsar i sig allt!

Så idag fick jag ett infall och rotade fram kyckling ur frysen och kokade ihop det med potatis, morötter och ett par kryddpepparkorn. Kokade lite ärtor också och mixade sedan ihop allt. Ingredienserna var i princip desamma som i bruken från Semper men lukten var mycket mer aptitlig och tack vare ärtorna fick purén en härligt grön färg. Smakmässigt var det också en enorm skillnad jämfört med den färdigproducerade gulgråa sörjan på burk. Nu återstår bara elddopet; att testa den egenhändigt lagade husmanskosten på den kräsna lilla sockertofflan...

Inga kommentarer: