10 november 2010

Bäst i test!

Testvinnaren: Mammas kokta kyckling med rotfrukter och ärtor!
Testpanelen, bestående av Maija, Clara och jag själv, har testat och jämfört Sempers kyckling med grönsaker med en hemlagad motsvarighet. Vi har tagit hänsyn till lukt, smak och utseende och så här blev resultatet:

UTSEENDE
Mamma Jenny: Den hemlagade purén har en härlig grön färg som ser smakfull ut till skillnad från purén i burken som har en gulgrå färg och ser ut som något som varit nere i magen och vänt.
Maija: Hon funderar en liten stund och tycker sen att den gröna färgen på den hemlagade purén är finast.
Clara: Ingen åsikt

LUKT
Mamma Jenny: Sempers färdiglagade burkmat luktar inte aptitligt. Vill påstå att den luktar mer spya än kyckling med grönsaker. Den hemlagade maten luktar mat och saknar den karraktäristiska halvfabrikatsdoften.
Maija: Efter att ha luktat på båda puréer pekar hon på den hemlagade och säger att den luktar godast.
Clara: Ingen åsikt

SMAK
Mamma Jenny: Den hemlagade purén med kyckling är smakrik trots avsaknad av salt och andra kryddor. Bara ett par kryddpepparkorn i kokvattnet.
Maija: Provsmakar både burkmaten och den hemlagade maten och tycker båda smakar gott men när hon anmodas välja är valet självklart. Hemlagat!
Clara: Äter en tugga, rynkar på näsan, äter en tugga till, slutar rynka på näsan och flinar istället. Sen gapar hon varje gång skeden kommer lastad med mer hemlagad puré. När det serveras köpespuré får man lirka i henne tuggorna. Det känns därför som om husmanskosten fick högsta betyg av finsmakaren själv!

SLUTBETYG
Även om Sempers burkkyckling verkade falla storasyster i smaken så var det ingen tvekan om att testvinnaren är det hemlagade. Det märktes speciellt på testpanelens viktigaste medlem, Clara, som åt för glatta livet. Till och med Maija bad om en liten skål med lite hemlagad puré. Bättre betyg än så är svårt att få!

Inga kommentarer: