3 november 2010

En regnig dag

Idag har det varit riktigt höstrusk i Blöteborg. När jag lämnade Maija på dagis var det uppehåll men framåt 10-tiden hade det börjat regna. På spårvagnen in till city klev det på en äldre kvinna på Järntorget. Inte en själ bemödade sig att lyfta på arselet och ge plats åt henne. Alla satt och stirrade tomt framför sig utan att reagera. Själv satt jag på fönsterplats men blev så förbannad av det jag såg att jag ursäktade mig och klev förbi den unga mannen vid min sida. Gick fram och erbjöd kvinnan min plats och hjälpte henne dit. Först då tittade folk lite skamset omkring sig. Jävla amatörer! Det är mycket egotänk nu för tiden, att man ska sköta sitt osv. Men att visa lite hänsyn mot äldre människor är ta mig fan inte mycket begärt!

Maija lär Clara bygga lego. Men vad håller Clara egentligen på med?

Tragiskt nog fortsatte denna likgiltiga attityd för när jag klev av i Brunnsparken var det ingen av de 5-6 personer som skulle ombord som erbjöd mig hjälp av spårvagnen, som var av den gamla sorten där man måste upp och ner för tre trappsteg när man ska på och av med barnvagnen. Som tur är klarar jag det själv utan problem, men blir självklart glad för lite hjälp. Men inte det inte. Istället stod de bara där och glodde som fågelholkar. Det är sorgligt att se!

Snart 7 månader, ja då kan man sitta i badbaljan istället för att ligga!

Oh well, lunch och fika med min fd. kollega och chef Joakim var desto trevligare. Vi hann snacka om en massa innan det var dags att hämta Maija på dagis. Väl hemma lekte vi med lego och byggde tågbana innan jag tog Clara med mig och åkte till ICA Maxi för att handla. När jag ändå var där passade jag på att utföra dagens andra goda gärning då jag gjorde en anställd uppmärksam på att det läckte in vatten vid flinghyllan. Hon tackade mig flera gånger för att jag sagt till och ilade sedan iväg efter hjälp. Medan jag handlade passade Majsan på att prova sina nya simglasögon i badbaljan. Efter en sen middag var det bums i säng för systeryster medan lillstrumpa fick sig ett bad först. Hon har förresten provat äta majskrokar idag för första gången. En rolig syn!

1 kommentar:

Angelica sa...

Oj så stor Clara har blivit, sitter så fint själv.
Elin sitter vid min sida nu o kikar på dina bilder och säger att hon gärna vill komma o leka med maja och hennes matta :-)