8 november 2010

Härliga höst!

Oj då! Inget bloggande på flera dagar! Nej vi har pysslat med lite annat i stället. Här kommer en liten sammanfattning av helgen. Denna otroligt härliga hösthelg med strålande sol och klarblå himmel!

Stefan och Maija sitter och slappar lite efter lunchen på Villa Belparc.

Det började med att mamma, Stefan och hundarna var och hälsade på i fredag. Lagom till de anlände gick vädret från ösregn till solsken. Efter en snabb fika hemma hos oss tog vi en promenad till Slottsskogen. Vi kikade på pingviner och sälar innan vi parkerade på Villa Belparc's uteservering för att äta lunch. Sen traskade vi hem till Mariaplan igen och fikade upp resten av vetekransen.

Nyfiken i en strut sitter i vagnen och spanar på mormors hundar.

Fredag eftermiddag var det så dags att fira svärfars 70-årsdag, i efterskott. Eftersom Clara, trots träning, har fått för sig att vägra flaskan hade jag och Poul kommit fram till att han fick åka och äta middag med de andra och så anslöt jag senare på kvällen när det var dags för underhållning. Så efter att ha matat på Clara vid 18:30, fixade jag frillan, klädde mig och begav mig mot Korsvägen.

Lycka är att själv få rasta mormor och Stefans hundar!

På Lisebergsteatern väntade Poul, svärföräldrarna, svägerskor och svågrar på mig där jag fick uppleva min livs första buskis live då vi såg "En Mor Till Salu" som under sommaren spelats på Vallarna i Falkenberg. Den var jättekul och jag skrattade mest hela tiden. Bäst var Jeanette Capocci som spelade den kufiska dottern Johanna. Snacka om minspel! Hon var helt otrolig och jag skrattade så jag kiknade åt henne emellanåt. Hon var klockren! Efter föreställningen satt vi kvar i foajébaren allihop och umgicks en stund innan vi sa hejdå och skingrades.

Maija och mormor på promenad i Slottsskogen med Tulo och Midas.

Jag och Poul tog taxi hem och möttes av en liten Clara som vaknat en knapp timme innan och nu var kinkig och hungrig. Vilken tajming då att mamma-mu precis kom hem! Innan vi släppte hem vår barnvakt, finaste Elisabeth, bjöd vi på ett glas vin och snackade lite om ditt och datt. Sen var det tack och hej och raka spåret i säng för mig, som bara sovit knappa tre timmar natten till fredag.

Prinsessan till (käpp)häst som mormor och Stefan kom med!

Lördag blev lugn, nästan lite för lugn för vi kom oss inte utanför dörren innan det var eftermiddag. Då styrde vi kosan till svärmor och svärfar, via Högsbo industriområde för att tanka. Maija tyckte vi behövde tvätta bilen så det fick bli en tur genom biltvätten också. Hos svärisarna hade kylen gått sönder så vi hjälpte till att få in en lånekyl och sen grävde vi fram lite kycklingklubbor ur frysen och fixade mat. Sen bastade vi innan vi mumsade i oss lite äppelkaka med vaniljsås till efterrätt.

Första lunchen! Fisk och potatis är rätt okej men fruktpuré är bättre!

När vi skulle åka hem ville inte Maija följa med så hon fick stanna kvar och sova över hos sin älskade farmor och farfar. Resten av familjen åkte hem och jag var så trött att jag kröp i säng när vi kom hem. Somnade redan vid 22:45 och fick sen sova fram till 04-tiden innan Clara tyckte det var dags för mat. Sen sov vi till strax efter 07:00 innan Claras mat och lek-klocka ringde igen.

Ska man lära sig att slappa gör man bäst i att ta hjälp av ett proffs som pappa!

Men lugn bara lugn, jag och Clara såg till att helga vilodagen trots den tidiga uppstigningen. När klockan närmade sig 09-tiden somnade vi om båda två och sov gott till 11:45. Snacka om att hämta in lite behövlig sömn. Helt underbart! Jag och lillstrumpa såsade sen på hemma, käkade lite mat och hade det gott till Poul kom hem med Maija och det var dags för plask- och lekskola på Åbybadet.

Käpphästen blev mycket omtyckt och fick till och med sova i Maijas säng!

Maija gjorde riktigt bra ifrån sig idag. Övningarna på "flytkorven" gick kanon och hon flöt själv utan problem. Att blåsa ut luft under vatten funkade jättebra och sen tog vi på oss våra simglasögon och försökte doppa ner hela huvudet under vattenytan och titta på varandra. Men då glömde Maija bort att blåsa ut luft och fick sig istället en ordentlig kallsup. Nåväl, hem och öva i badbaljan och så går vi på't nästa söndag igen.

Inga kommentarer: