12 november 2010

Inte som jag tänkt mig...

Nej usch ikväll blev inte riktigt vad jag tänkt mig. Poul är ute och träffar ett gäng gamla klasskamrater, så jag och småtjejerna gick ut och åt. Först tänkte jag at vi skulle avnjuta fish n' chips på Red Lion men det var knökfullt så vi traskade vidare till Göta's istället. Tyvärr finns det inget vettigt för Maija att äta där för pizza äter hon inte. Fick bli en tallrik nachos samt deras cheeseburgare som vi delade på. Men ju mer tiden gick desto stökigare blev Maija. Myrorna kröp inte i byxorna på henne, de hade raveparty! Clara var inte heller nöjd trots att hon fick knapra på smörgåsrån.

Mitt i allt dök en av mina goda grannar upp med sin dotter så vi satt och pratade en stund. Då var det lite lugnare på andra sidan matbordet också. Men när de gått så var det full rulle igen och sen började Maija springa fram och tillbaka. Ena sekunden var hon med grannens dotter och andra sekunden ute på otillåtet äventyr någon annanstans i restaurangen. Jag, som försökte få i mig lite mat och samtidigt hålla Clara i famnen för att få henne att sluta gnälla, hade svårt att hänga med i svängarna. Och när jag satte mig för att amma Clara för att få slut på missnöjet, blev det såklart helt omöjligt att springa efter den stora.

Så fort Clara fått i sig en slurk tog jag in notan, betalade, klädde på Clara och jagade tag på Maija som då gömt sig i ett hörn bakom en herre. "Det är ingen fara" skrattade han och tittade leende på Maija. Ingen fara för honom nej men för mig som försökte hålla reda på henne och allt annat på samma gång! Vet inte om jag hann få i mig eller Maija ordentligt med mat eller om det smakade bra. Istället betalade jag dryga 200 kronor för att bli stressad, irriterad och disträ. Nej detta väntar jag ett tag med att göra om på egen hand igen! What was I thinking!?

Men nu sover mina älsklingar, lillstrumpa och systeryster, gott i sina sängar och det råder lugn och ro hemma på Mariaplan. Tror jag slår på babymonitorn och springer ner till kiosken och köper julmust!

Inga kommentarer: